Gericht zoeken
 
Rood Bewaren

2014 Pommard 1er Cru Les Rugiens - Domaine de Montille

€ 94,75 (€ 114,65)

Millésime:2014
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Bewaren
Producent:Domaine de Montille
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Score:NM 92-94
Gelegenheidswijnen:Bio
Bio:ja


IN DE PERS

92-94 Neal Martin - The Wine Advocate Issue #222 (December 2015) - robertparker.com - The 2014 Pommard 1er Cru les Rugiens includes one-third whole cluster fruit and 40% new oak. It has more red fruit than the 2014 Les Pezerolles with wild strawberry and Morelle cherry coming through, lending more ripeness and a touch more fruité. The palate is well balanced with a pleasing fleshiness and grip, very well focused and gaining density and structure towards the finish. The Rugiens terroir shows through beautifully here -- one of de Montille's best 2014s. Drink 2018-2035.

93 Stephen Tanzer - vinous.com (Maart 2017)
(vinified with one-third whole clusters; 40% new oak): Medium red. More medicinal on the nose than the Volnay Taillepieds, offering fresh scents of black cherry, licorice and menthol. Plush and thick yet fresh and light on its feet, offering excellent intensity and considerable charm to its flavors of dark cherry and earth over a firm mineral underpinning. Sweet, aromatic and long on material. The moderate use of stems here has preserved this wine's essential suppleness. Drink 2021-230.

Domaine de Montille

Sinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne.