Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2015 Meursault - Domaine Michelot

€ 26,50 (€ 32,07)

Millésime:2015
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine Michelot
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Foodpairing:Wit vlees, Witte vaste vis, Gerookte vis, Zalm, Risotto, Schaaldieren & Zeevruchten
Smaakprofiel:Medium


Nicolas Mestre is de “dude” aan het roer van Domaine Michelot. Met zijn coole haardos lijkt hij op een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Sinds 2017 werden de verschillende takken van familie Michelot verenigd onder “Domaine Michelot”. Het Domaine is vrij uitgestrekt en is voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen door voorheen met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). De wijnen moesten mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten.

Domaine Michelot

Domaine Michelot bestaat al zes generaties en produceert heerlijke Meursault. De huisstijl bestaat uit intense en verrukkelijke Meursault met oog voor immens genot vanaf (een latere) vrijgave en over de middellange termijn.

Mestre

Domaine Michelot bestaat al zes generaties. Sinds 1993 consolideerde schoonzoon Jean Francois Mestre vier familiale entiteiten tot één Domaine van 22 hectare, dat heerlijke Meursault produceert. Het is dus vrij uitgestrekt voor Bourgogne en voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Het is bovendien een bijzonder sympathieke familie met een pientere zin voor humor. Gelach hoor je altijd en overal, terwijl ze de best mogelijke wijn maken en dat mét animo! Vandaag is Nicolas Mestre de “dude” aan het roer. Met zijn coole haardos lijkt hij wel een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen, met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). Volgens hen moeten de wijnen mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten.