2015 Puligny Montrachet 1er Cru Le Cailleret - Domaine de Montille | € 97,00 (€ 117,37) |
| ||||||||||||||||||||||||||||||
Dit perceel van 0.83 hectare is ideaal gelegen te midden de helling in het verlengde van het vermaarde Montrachet (op dezelfde hoogte ten Noorden), onder Chevalier-Montrachet en boven dePremier Cru « les Pucelles ». Kenners aanzien deze legendarische Premier Cru van Domaine de Montille als een Grand Cru. "Le Cailleret" verwijst naar de keien en kiezel die er de bodem bezaaien. Deze wijn wordt gemaakt door Domaine de Montille sinds 1993 en vertoont méér dan een vage gelijkenis met Montrachet. Geniet ervan vanaf vier tot acht jaar na de oogst. Toujours à la hauteur, ce vin est extrêmement complet, racé et presque aristocrate.C'est le vin blanc du domaine que je préfère - Alix de Montille IN DE PERS 91-93 Stephen Tanzer – vinous.com (September 2016) Winemaker Brian Sieve on 2015 at Domaine de Montille Domaine de MontilleSinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne. |