Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2016 Meursault Narvaux - Domaine Michelot

€ 35,50 (€ 42,96)

Millésime:2016
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine Michelot
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Score:NM 86-88
Foodpairing:Wit vlees, Witte vaste vis, Gerookte vis, Zalm, Risotto, Schaaldieren & Zeevruchten
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten


Narvaux grenst aan Premier Cru Genevrières. Domaine Michelot bewerkt er 80-jaar oude wijnstokken die vrijwel direct (50 cm) op de moederrots van harde kalksteen groeien. Dit resulteert in een evenwichtige, bijzonder minerale en uiterst fijne Meursault. Vivino-gebruikers plaatsten deze wijn in de Top 3 van Witte Bourgognes onder de EURO 50,00. Fermentatie op inox en rijping op slechts 15% nieuwe eik benadrukt elegantie en frisheid, wars van vermoeiende houttoetsen of oxidatie. In totaal rijpt deze Narvaux 18 maanden lang. Hij zal bewaren maar die neus van vuursteen, citroen, karamel en vanille lijkt nu al onweerstaanbaar, en de balans charmeert in. U wordt vergeven als u nu al een griet beurre noisette voor ogen ziet of een Vacherin, Mont d’Or of... Kortom: aan tafel! Sta je in de Narvaux wijngaard, dan zie je de beste terroirs van Meursault om je heen. Grenzend aan Genevrières, uitkijkend op Perrières, Charmes, Poruzot en Goutte d’Or. Narvaux kenmerkt zich door een net iets koelere ligging, maar wel op het zuiden, dus met volop zon en rijpe druiven. 

Nicolas Mestre is de “dude” aan het roer van Domaine Michelot. Met zijn coole haardos lijkt hij op een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Sinds 2017 werden de verschillende takken van familie Michelot verenigd in één Domaine Michelot. Het is vrij uitgestrekt en voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen dan vroeger, met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). Volgens hen moeten de wijnen mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten.
De wijnen van 2016 werden vroeg geplukt tussen 19 en 27 september om frisheid te vrijwaren.

IN DE PERS

86-88 Neal Martin – The Wine Advocate Issue #234 – robertparker.com (December 2017)
The 2016 Meursault Les Narvaux comes from three parcels within the lieu-dit “Narvaux-Dessous.” This has a vibrant mineral-driven bouquet: wet limestone, flinty aromas emerging from the glass. The palate is strict, linear and taut—a good line of acidity, although it just lacks the knockout blow on the finish, seems to run out of ideas two-thirds of the way through. But I would be interested to taste this in another vintage. Drink 2019-2026.

Domaine Michelot

Domaine Michelot bestaat al zes generaties en produceert heerlijke Meursault. De huisstijl bestaat uit intense en verrukkelijke Meursault met oog voor immens genot vanaf (een latere) vrijgave en over de middellange termijn.

Mestre

Domaine Michelot bestaat al zes generaties. Sinds 1993 consolideerde schoonzoon Jean Francois Mestre vier familiale entiteiten tot één Domaine van 22 hectare, dat heerlijke Meursault produceert. Het is dus vrij uitgestrekt voor Bourgogne en voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Het is bovendien een bijzonder sympathieke familie met een pientere zin voor humor. Gelach hoor je altijd en overal, terwijl ze de best mogelijke wijn maken en dat mét animo! Vandaag is Nicolas Mestre de “dude” aan het roer. Met zijn coole haardos lijkt hij wel een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen, met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). Volgens hen moeten de wijnen mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten.