2016 Meursault 1er Cru Genevrières - Domaine Michelot | € 45,62 (€ 55,20) |
| ||||||||||||||||||||||||||||
Genevrières geniet van een langdurig contact met de droesem en van een regelmatige battonage, wat hem voorziet van een rijkelijk karakter. Het resultaat van deze noeste arbeid is een lichtgele, zeer heldere wijn, die schittert in het glas. De typische chardonnay neus streelt het reukorgaan en laat ons rustig genieten van een bijzonder complex boeket. De zeer sappige aanzet, vol rijp wit fruit en nootjes, leidt ons naar een geolied milieu de bouche. waarna de daaropvolgende ragfijne zuren algauw een aangename fraîcheur doen losspatten. Onze favoriete witte feestelijk wijn voor grote en belangerijke gelegenheden...
Nicolas Mestre is de “dude” aan het roer van Domaine Michelot. Met zijn coole haardos lijkt hij op een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Sinds 2017 werden de verschillende takken van familie Michelot verenigd onder “Domaine Michelot”. Het Domaine is vrij uitgestrekt en is voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen dan voorheen met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). De wijnen moesten mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten. IN DE PERS 90-92 Neal Martin – The Wine Advocate Issue #234 – robertparker.com (December 2017) Domaine MichelotDomaine Michelot bestaat al zes generaties en produceert heerlijke Meursault. De huisstijl bestaat uit intense en verrukkelijke Meursault met oog voor immens genot vanaf (een latere) vrijgave en over de middellange termijn. MestreDomaine Michelot bestaat al zes generaties. Sinds 1993 consolideerde schoonzoon Jean Francois Mestre vier familiale entiteiten tot één Domaine van 22 hectare, dat heerlijke Meursault produceert. Het is dus vrij uitgestrekt voor Bourgogne en voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Het is bovendien een bijzonder sympathieke familie met een pientere zin voor humor. Gelach hoor je altijd en overal, terwijl ze de best mogelijke wijn maken en dat mét animo! Vandaag is Nicolas Mestre de “dude” aan het roer. Met zijn coole haardos lijkt hij wel een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen, met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). Volgens hen moeten de wijnen mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten. |