Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2016 Meursault 1er Cru Genevrières - Domaine Michelot

€ 45,62 (€ 55,20)

Millésime:2016
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine Michelot
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Score:NM 90-92
Foodpairing:Gerookte vis, Zalm, Risotto, Schaaldieren & Zeevruchten
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten


Genevrières geniet van een langdurig contact met de droesem en van een regelmatige battonage, wat hem voorziet van een rijkelijk karakter. Het resultaat van deze noeste arbeid is een lichtgele, zeer heldere wijn, die schittert in het glas. De typische chardonnay neus streelt het reukorgaan en laat ons rustig genieten van een bijzonder complex boeket. De zeer sappige aanzet, vol rijp wit fruit en nootjes, leidt ons naar een geolied milieu de bouche. waarna de daaropvolgende ragfijne zuren algauw een aangename fraîcheur doen losspatten. Onze favoriete witte feestelijk wijn voor grote en belangerijke gelegenheden...


Many connoisseurs feel that Meursault 1er Cru Les Genevrières is the quintessential Meursault because it combines the qualities of opulence, intensity, accessibility and finesse in a unique way. Domaine Michelot’s Genevrieres does just that par excellence. Their three-quarters of a hectare, steeply sloping parcel is located in the middle of site, on a limestone-clay soil over a white-limestone, primary rock base. The vines are between 20 and 55 years of age and the altitude is an ideal 250-275 meters. The perfect blend of soil, exposition, and altitude allows for the perfect ripening of healthy grapes which yield a Meursault 1er Cru that is memorable for the interplay of lively citrus fruit, nutty richness, and invigorating length. The Michelot Genevrieres can be enjoyed when young or aged for 10 or more years.

Nicolas Mestre is de “dude” aan het roer van Domaine Michelot. Met zijn coole haardos lijkt hij op een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Sinds 2017 werden de verschillende takken van familie Michelot verenigd onder “Domaine Michelot”. Het Domaine is vrij uitgestrekt en is voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen dan voorheen met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). De wijnen moesten mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten.
De wijnen van 2016 werden vroeg geplukt tussen 19 en 27 september om frisheid te vrijwaren.

IN DE PERS

90-92 Neal Martin – The Wine Advocate Issue #234 – robertparker.com (December 2017)
The 2016 Meursault 1er Cru Genevrières comes from “Les Genevrières-Dessus” with some vines up to 80 or 90 years old. It is more introspective on the nose compared to Les Charmes; however, it shares the same mineralité with subtle flint-like scents emerging with time and complemented by pressed white flowers. The palate is well balanced with fine tension, focused and tensile with just a touch of reduction toward the finish. This constitutes a stylish expression of the vineyard, a Meursault that probably deserves 3 or 4 years in bottle. Drink 2020-2033.

Domaine Michelot

Domaine Michelot bestaat al zes generaties en produceert heerlijke Meursault. De huisstijl bestaat uit intense en verrukkelijke Meursault met oog voor immens genot vanaf (een latere) vrijgave en over de middellange termijn.

Mestre

Domaine Michelot bestaat al zes generaties. Sinds 1993 consolideerde schoonzoon Jean Francois Mestre vier familiale entiteiten tot één Domaine van 22 hectare, dat heerlijke Meursault produceert. Het is dus vrij uitgestrekt voor Bourgogne en voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Het is bovendien een bijzonder sympathieke familie met een pientere zin voor humor. Gelach hoor je altijd en overal, terwijl ze de best mogelijke wijn maken en dat mét animo! Vandaag is Nicolas Mestre de “dude” aan het roer. Met zijn coole haardos lijkt hij wel een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen, met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). Volgens hen moeten de wijnen mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten.