Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2016 Bourgogne - Domaine de Montille

€ 20,99 (€ 25,40)

Millésime:2016
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine de Montille
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Foodpairing:Andere lekkernijen, Koude vleeswaren, Milder wild, Rundsvlees, Stoofschotels met vlees, Wild met uitgesproken smaak, Wit vlees, Harde, sterk uitgesproken kazen, Vlezige pasta
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Bio
Bio:ja


Deze "standaard" rode Bourgogne van Domaine de Montille is afkomstig van twee percelen: 1 ha op het lieu-dit "les Longbois" in Volnay en 2,28 hectare in Puligny-Montrachet. Hij is vlot toegankelijk en even goed verzorgd als hun illustere (en ook biodynamische) Premiers en Grands Crus. Dit cachet reflecteert in zuiverheid en elegantie en is een inleiding tot de Bourgogne in het algemeen en Domaine de Montille in het bijzonder.

IN DE PERS

86 Neal Martin – robertparker.com (December 2017)
The 2016 Bourgogne Rouge is a mix of an old Volnay parcel that belonged to Hubert de Montille and some parcels acquired in 2011 across the road near the village of Corpeaux. It has a brisk nose of blackberry and raspberry fruit that is quite punchy for a generic red. The palate is firm and structured on the entry, moderate acidity with a pleasant graininess on the finish. Enjoy this upstanding generic red burgundy over the next 2 or 3 years. Drink 2017-2020.

Domaine de Montille

Sinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne.