2017 Vacqueyras - Réserve Particulière | € 12,50 (€ 15,13) |
| ||||||||||||||||||||||||||||
IN DE PERS 91 Josh Raynolds - vinous.com (Februari 2020) Deep ruby. Powerful red and dark berry aromas are complemented by suggestions of licorice and cracked pepper. With air, picks up a floral quality, which carries onto a palate that offers lush black raspberry and cherry liqueur flavors. Delivers richness as well as energy and finishes long and smooth, with supple tannins framing lingering dark berry and floral notes. Raised in a combination of foudres and barriques. 90 Joe Czerwinsky – The Wine Advocate Issue #239 - robertparker.com (Augustus 2018) Just deliciously gulpable, Amadieu's 2017 Vacqueyras la Grangeliere is an 80-20 blend of Grenache and Syrah. Subtle garrigue notes join red berries in this full-bodied yet supple beauty that's already great fun to drink. Drink it over the next 4-5 years. Drink 2018-2023. Pierre AmadieuVanaf 1929 maakte Pierre Amadieu wijn op de familiale wijngaard van 7 ha in Gigondas. Pas drie jaar later, in 1932, won hij al een gouden medaille op het Concours Agricole de Paris. Diezelfde zin voor excellentie zet zijn kleinzoon Pierre, samen met zijn oom Claude, vandaag verder in een geheel eigentijdse stijl: met een haast Bourgondische inslag streven ze naar elegantie en finesse in wijn. Overdadige extractive of zware wijnen zijn niet aan hen besteedt. Gedreven door de elegantie en kracht van hun wijnen en bewust van de noodzaak om hun prachtige terroirs op de hoogtes van Gigondas te vrijwaren, delen ze vandaag het resultaat van hun werk met levensgenieters wereldwijd. AmadieuPierre Amadieu en zijn oom Claude doen schitterend werk op prachtige terroirs in de streek van Gigondas. *** Guide des Vins Bettane+desseauve 2017 Le Guide Hachette des Vins 2017 **** Guide Dussert-Gerber des Vins 2017 |