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Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2015 Gigondas Le Pas de l'Aigle - Pierre Amadieu

€ 18,75 (€ 22,69)

Millésime:2015
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Pierre Amadieu
Wijnstreek:Rhône - Côtes du Rhône
Score:RP 92
Foodpairing:Rundsvlees, Lamsvlees, Wild met uitgesproken smaak, Stoofschotels met vlees
Smaakprofiel:Volmondig


IN DE PERS

92 Joe Czerwinsky – The Wine Advocate Issue #238 - robertparker.com (Augustus 2018)
Amadieu's 2015 Gigondas le Pas de l'Aigle is a chewy, tannic blend of 90% Grenache and 10% Syrah that should start to soften in another couple of years. Cherries and dusty earth notes mingle easily on the nose and palate, lingering on the finish. Drink 2020-2030.
 
91-94 Jeb Dunnuck – robertparker.com (December 2016)
The flagship cuvee is the 2015 Gigondas Le Pas de L’Aigle and it comes from the highest part of the appellation (400 meters) and is 85% Grenache and 15% Syrah. It spends upwards of two years in oak casks. The 2015 is up with the best vintages I’ve tasted of the cuvee and offers terrific notes of blackberries, black raspberries, toasted spice and licorice. It has full-bodied depth on the palate, a solid mid-palate and terrific tannin quality, I just hope the long elevage here doesn’t dry out the fruit.

92 James Molesworth - winespectator.com (November 2020)
Beefy in feel, with dark currant and fig fruit melding with roasted alder, dried sage and licorice root notes on the finish. Solid tannic spine throughout. Grenache and Syrah. Best from 2021 through 2026.

Pierre Amadieu

Vanaf 1929 maakte Pierre Amadieu wijn op de familiale wijngaard van 7 ha in Gigondas. Pas drie jaar later, in 1932, won hij al een gouden medaille op het Concours Agricole de Paris. Diezelfde zin voor excellentie zet zijn kleinzoon Pierre, samen met zijn oom Claude, vandaag verder in een geheel eigentijdse stijl: met een haast Bourgondische inslag streven ze naar elegantie en finesse in wijn. Overdadige extractive of zware wijnen zijn niet aan hen besteedt. Gedreven door de elegantie en kracht van hun wijnen en bewust van de noodzaak om hun prachtige terroirs op de hoogtes van Gigondas te vrijwaren, delen ze vandaag het resultaat van hun werk met levensgenieters wereldwijd.

Amadieu

Pierre Amadieu en zijn oom Claude doen schitterend werk op prachtige terroirs in de streek van Gigondas.

*** Guide des Vins Bettane+desseauve 2017
Plus grand et probablement un des plus anciens de Gigondas, le domaine Pierre Amadieu dispose de parcelles à couper le souffle sur la Machotte, le Pas de l’Aigle et Romane entre autre. A 400m d’altitude, clairette et grenache sont cueillis à pleine maturité pour être longuement cuvés et affinés en foudres, dont certains dépassent le demi-siècle. Les autres appellations proposées sont soignées avec la même attention. Pierre Amadieu, l’actuel propriétaire est un des hommes les plus investis du village.

Le Guide Hachette des Vins 2017
Maison fondée en 1929 et restée familiale (Pierre Amadieu, installé en 1989, son oncle et ses cousins). Elle opère des sélections parcellaires pour son négoce et conduit deux propriétés : Grand Romane et La Machotte en AOC Gigondas, dont elle est le plus grand producteur avec 137 ha de vignes.

**** Guide Dussert-Gerber des Vins 2017
Le vignoble s’étend sur 137 ha dans le massif des Dentelles de Montmirail. Les vignes regroupées autour des bâtisses de la Romane et de la Machotte. Un bel espace préservé du Nord-Est de l’appellation, entouré de 200 ha de garrigues et de chênes verts. Les rendements sont naturellement limités. Chaque parcelle est vendangée manuellement à maturité.