Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2014 Bourgogne - Domaine de Montille

€ 20,99 (€ 25,40)

Millésime:2014
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine de Montille
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Score:NM 85-87
Foodpairing:Andere lekkernijen, Koude vleeswaren, Milder wild, Rundsvlees, Stoofschotels met vlees, Wild met uitgesproken smaak, Wit vlees, Harde, sterk uitgesproken kazen, Vlezige pasta
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Bio
Bio:ja


De "standaard" rode Bourgogne van Domaine de Montille is afkomstig van een wijngaard van 1 ha in Volnay op het lieu-dit "les Longbois" en van 2,28 hectare gelegen in Puligny-Montrachet. Deze sympathieke wijn geniet van dezelfde (biodynamische) werkwijze als de illustere Premiers en Grands Crus van dit prestigieus Domaine. Het is een inleiding tot de Bourgogne in het algemeen en het Domaine de Montille in het bijzonder. Hij is quasi onmiddellijk toegankelijk en reflecteert de kwaliteit en het cachet van de wijnen van het Domaine de Montille: zuiverheid, authenticiteit en elegantie.

IN DE PERS

85-87 Neal Martin - erobertparker.com (Issue #222 December 2015) - The 2014 Bourgogne Rouge has a simple, light-hearted red cherry and bergamot-scented nose that if full of joie-de-vivre. The palate is fleshy on the entry, nicely defined with crisp tannin, surprisingly fleshy and generous on the finish. Recommended. Drink 2016-2020.

Domaine de Montille

Sinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne.