Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2015 Barbera d'Asti Tre Vigne - Vietti

€ 15,00 (€ 18,15)

Millésime:2015
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Vietti
Wijnstreek:Piemonte - Piemonte
Specifiek:Exclusiviteiten
Foodpairing:Rundsvlees, Milder wild, Wild met uitgesproken smaak, Andere lekkernijen, Romige pasta, Risotto, Vegetarisch
Smaakprofiel:Volmondig


Robijnrode en purperen schakkeringen schitteren in het glas. U wordt sensorieel opgewekt door aroma’s van rijpe rode kersen, een onwezenlijk mooie mineraliteit en heerlijke vanille. Kriekjes rollen over de tong met verfrissende fraîcheur en worden omgeven door fluwelen tannine. De ragfijne zuren maken van de Barbera d'Asti Tre Vigne een eminent gastronomische wijn, maar het is vooral de pracht van de intensiteit, diepte en verfijning die u zal onthouden! Het evenwicht is picco bello en het eik bijzonder mooi verwerkt... Dit alles kan u gadeslaan nog voor een complexe finale (met nog méér kersjes) aanbreekt. Mooi en ambitieus... Deze wijn lijkt gemaakt om te delen met vrienden bij antipasti, rijkelijke salades, gegrilde groenten, hartelijke soepen en casseroles, pastas met kalfsvlees en vleesgerechten als varkensvlees of gevogelte in lichte saus.

Barbera d'Asti Tre Vigne is een assemblage van Barbera's afkomstig van drie wijngaarden nabij Asti waaronder deze in Agliano d’Asti die ook het prachtige Barbera d'Asti La Crena levert. Een koude maceration préfermentaire gedurende 4 dagen of 96 uur is misschien wel de sleutel van dit succes. De malo-lactische gisting gebeurt in barrique en er is 6 maand contact voorzien met de lies. Daarna wordt de wijn overgebracht op Franse barriques en Soveense grandi botti gedurende 16 maand, gevolgd door een mariage op cuve 2 maand voor de botteling. De botteling gebeurt zonder filter om zoveel mogelijk intrinsieke kwaliteit te behouden.

Vietti

Vietti is één van de allerbeste Cantina’s in Piemonte. Het is een familiale onderneming in een streek waar de mentaliteit goed aansluit bij de onze en die al generaties lang heerlijke wijnen maakt. Opgelet: ons enthousiasme voor deze exquise wijnen is besmettelijk!

Hard to go wrong with anything they make.
Antonio Galloni - vinousmedia.com

I have been purchasing Vietti wines since the 1971 vintage, and they never disappointed…
In top vintages, these big-styled Barolos easily last three decades or more.
Robert Parker Jr. - robertparker.com

Currado

If forced to inhabit a desert island that only served the wines of a single producer, I would want Luca Currado to be that supplier. He excels at everything he does from his castle perch at the heart of Castiglione Falletto.
Monica Larner - robertparker.com