Gericht zoeken
 
Rood op dronk

2015 Nebbiolo Langhe Perbacco - Vietti

€ 33,50 (€ 40,54)

Millésime:2015
Formaat:Magnum
Verpakking:CC3M
Aantal flessen :3
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:op dronk
Producent:Vietti
Wijnstreek:Piemonte - Piemonte
Foodpairing:Rundsvlees, Milder wild, Wild met uitgesproken smaak, Andere lekkernijen, Romige pasta, Risotto, Vegetarisch
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Magnum


Vietti selecteerde percelen binnen de beste Barolo-gemeentes. De wijnstokken die er aangeplant zijn, zijn gemiddeld 25 jaar oud. Wijnbouw en vinificatie staan volledig in het teken van het vlaggenschip, de Barolo Castiglione. Maar na élevage wordt de cuvée Perbacco eruit gelicht op grond van Luca Currado's inschatting van het bewaarpotentieel; verwacht dus een héél bijzondere charme en verfijning die de Barolo u (op jonge leeftijd) nog niet geven kan... Nebbiolo Perbacco staat voor puur en onmiddellijk genieten!
Verwacht volmondig en gul fruit met een toetsje menthol, kruiden en harde snoepjes, en opmerkelijke intensiteit. Het geheel is bijzonder stijlvol en smakelijk. De 2015 Nebbiolo Langhe Perbacco is soliede, intens en krachtig en zal aan complexiteit en elegantie winnen met wat evolutie. Denk aan hartelijke gerechten, wild, geroosterd of gegrild rood vlees en uitgesproken, belegen kazen en dan zit alles juist!
De élevage neemt 2 jaar in beslag: 4 maand op barrique (voor de malolactische gisting) en 20 maand op foudres. Daarna volgt nog een mariage op cuve voor de botteling.
Kortom, Perbacco is een selectie in het derde jaar élevage met oog op onmiddellijk genot. De werkwijze in de wijngaard, rendement per hectera, vinificatie en élevage zijn het zelfde voor de Nebbiolo Langhe Perbacco en de Barolo Castiglione.

Vietti

Vietti is één van de allerbeste Cantina’s in Piemonte. Het is een familiale onderneming in een streek waar de mentaliteit goed aansluit bij de onze en die al generaties lang heerlijke wijnen maakt. Opgelet: ons enthousiasme voor deze exquise wijnen is besmettelijk!

Hard to go wrong with anything they make.
Antonio Galloni - vinousmedia.com

I have been purchasing Vietti wines since the 1971 vintage, and they never disappointed…
In top vintages, these big-styled Barolos easily last three decades or more.
Robert Parker Jr. - robertparker.com

Currado

If forced to inhabit a desert island that only served the wines of a single producer, I would want Luca Currado to be that supplier. He excels at everything he does from his castle perch at the heart of Castiglione Falletto.
Monica Larner - robertparker.com