Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2015 Othello - Napa Valley

€ 36,36 (€ 44,00)

Millésime:2015
Formaat:75 cl
Verpakking:CB12
Aantal flessen :12
Type :Houten kist
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Dominus
Wijnstreek:Napa Valley
Specifiek:Aanbevolen
Foodpairing:Rundsvlees, Stoofschotels met vlees, Milder wild, Harde, minder uitgesproken kazen
Smaakprofiel:Volmondig
Netto E.P./fl. excl. BTW € 36,36
Netto E.P./fl. incl. BTW € 44,00


Dominus

De architecten van het befaamde Tate Modern in London en het Olympisch stadion in Beijing, Jacques Herzog en Pierre de Meuron, hadden eerder al het indrukwekkende Dominus Estate gebouwd in Yountville, Napa Valley. De kwaliteit van de geproduceerde wijnen overtreft de nochtans zo grote lof aan dit toonbeeld van hedendaagse architectuur. De bouwheer, Christian Moueix, vertaalt het minimalisme in zijn werkwijze; los van al te modieuze stijlvereisten moet de wijn de essentiële kwaliteit van het fruit weergeven. Dominus is een opvallend karaktervolle en krachtige bewaarwijn. Hij onderscheidt zich door een harmonieus evenwicht tussen finesse, levendig fruit en subtiele tannine.

Christian Moueix richtte Dominus Estate op in Yountville in 1981. De befaamde wijngaard Napanook leverde reeds grote Cabernet Sauvignon sinds de jaren 1940 en 1950 en is de bakermat van de huidige Napa Valley. In 1838 plantte George Yount (vandaar de naam Yountville) er de eerste wijnstokken van de streek.

Moueix

Christian Moueix is net zoals zijn legendarische vader, Jean-Pierre Moueix, vereenzelvigd met Pomerol. Na zijn studies aan UC Davis eind de jaren 1960, vervoegde hij de Ets. Jean-Pierre Moueix waarvan hij de leiding nam. Zijn zoon Edouard staat nu aan zijn zijde. Hij bestuurt een indrukwekkend imperium dat ondermeer La Fleur Pétrus, Trotanoy en Hosanna omvat in Pomerol, Bélair Monange in Saint Emilion en Dominus in Napa Valley. In 2008 werd hij “Decanter Man of the Year”.