Gericht zoeken
 

2013 Champagne Louis Roederer - Brut Rosé

€ 54,50 (€ 65,95)

Millésime:2013
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Champagne & Schuimwijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Louis Roederer
Wijnstreek:Champagne
Score:SR 92+
Specifiek:Kelderrestanten
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Aperitief, Bio
Bio:ja
Netto E.P./fl. excl. BTW € 54,50
Netto E.P./fl. incl. BTW € 65,95
Stock5


IN DE PERS

92+ Stephan Reinhardt - robertparker.com (Juni 2018)
The Roederer 2013 Rosé has a lovely light pink color and opens with highly delicate red fruit and flowery aromas. The wine is light, fresh, pure, very delicate and stimulatingly salty. Very energetic and at the same time caressing. The finish displays pink grapefruit, blood orange, and lime zest flavors. Highly stimulating in its purity, freshness and citrus character. Jean-Baptiste Lécaillon finds it less vinous than the 2012, but he thinks the 2013 has huge aging potential. Disgorged in January, tasted at the domaine in May 2018.

Louis Roederer

Louis Roederer is het grootste onafhankelijke Champagnehuis. De familiale leiding is vandaag in handen van Frédéric Rouzaud, de zevende generatie. Met een ruim patrimonium van 240 hectare Grand Cru en Premier Cru, kan Roederer zelfstandig voorzien in 70% van zijn noden. Geen enkel ander Champagnehuis kan dit zeggen. In 2002 zetten ze als eerste "Grande Marque" de stap naar biodynamie, en bewerken op vandaag 65 ha volgens deze principes.

Het huis overleefde zowel de Grote Depressie als Wereldoorlog II en werd leverancier van menig koningshuis. In 1974 lanceerden ze Cristal Rosé en in 2014 een tijdelijke Cuvée “2006 Brut Nature” naar een ontwerp van designer Philippe Starck.

Roederer is verder ook eigenaar van Roederer Estate en Scharffenberger Cellars in Anderson Valley, Ramos Pinto in de Douro, Châteaux de Pez en Haut Beauséjour in Saint Estèphe, Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande in Pauillac, Domaine Ott in Provence alsook Champagne Deutz.

De vorige “PDG”, Jean-Claude Rouzaud, is een ervaren duiker. Hij was betrokken bij de vondst van het wrak van het vliegtuig van Alexandre de Saint Exupéry nabij Marseille, en deze van de buste van Keizerin Sabine, de echtgenote van Keizer Adrianus, die nu is tentoongesteld in het Louvre.