2016 Beaune 1er Cru Les Perrières - Domaine de Montille | € 47,93 (€ 58,00) |
| ||||||||||||||||||||||||||||||
"Perrières" verwijst naar de oude steengroeven die lang geleden te vinden waren nabij de wijngaard. In tegenstelling tot Beaune "les Sizies", bevindt de lieu-dit "les Perrières" zich op een met stenen bezaaid terroir bovenaan de helling nabij "les Fèves". Het perceeltje van Domaine de Montille meet 0,64 hectare; deze minerale, intense en gestructureerde wijn verdient enkele jaren keldering om zich voluit te kunnen ontplooien; dan beloont heerlijke complexiteit uw geduld! IN DE PERS 89-91 Neal Martin – robertparker.com (December 2017) The 2016 Beaune 1er Cru les Perrieres comes from 100% limestone soils and includes one-third whole cluster fruit. Half of the vineyard was vanquished by frost. It has a modest, tightly wound bouquet with blackberry and raspberry fruit, loamy scents surfacing with aeration. The palate is medium-bodied with impressive focus, a little stern and abrupt perhaps, with plenty of freshness and vitality. A bit aloof at the moment, but I think this will come good once in bottle. Drink 2018-2028. Domaine de MontilleSinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne. |