Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2017 Domaine de Trévallon - IGP des Alpilles

€ 55,00 (€ 66,55)

Millésime:2017
Formaat:75 cl
Verpakking:CB12
Aantal flessen :12
Type :Houten kist
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine de Trévallon
Wijnstreek:Provence - Provence
Score:AG 95
Foodpairing:Rundsvlees, Wild met uitgesproken smaak, Andere lekkernijen, Stoofschotels met vlees
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Bewaarwijnen, Bio
Bio:ja


IN DE PERS

95 Antonio Galloni - vinous.com (Oktober 2020)
The 2017 Alpilles Rouge is flat-out delicious. Ripe, plummy and forward, the 2017 offers tremendous immediacy. If I didn’t know how well Trévallon ages, I would be tempted to set an earlier drinking window, but the best is clearly yet to come. Next to other vintages that display a good bit of ripeness, the 2017 remains medium in body and silky. Sweet red berry fruit, flowers, cedar and earthy notes lead into the vibrant, translucent finish. I hope I can capture just how captivating the 2017 is. Drink 2027-2047.

Domaine de Trévallon

In 1973 keerde Eloi Dürbach terug naar het ouderlijke huis in de Provence. Hij dynamiteerde de rots en bewerkte de grond om er een wijngaard aan te planten. The rest is history: tien jaar later zou Domaine de Trévallon wereldberoemd worden.

Domaine de Trévallon is cultwijn. Deze imposante bewaarwijnen tellen vele afficionado's. We vinden het Domaine in het massief van les Alpilles, nabij Saint Rémy, Eygalières en les Baux de Provence. Dichter Frédéric Mistral beschreef het massief als "een Grieks landschap": de witte kalksteen verblindt en trancheert op de intens blauwe lucht. De regelmatige rijen wijnstokken op kalkscherven en -punten bezorgen een magisch gevoel aan deze wijngaard.

Voor zijn rode wijn bracht Dürbach de Cabernet Sauvignon terug naar de streek (voor het eerst sinds de phylloxera) en "verzachtte" hem met evenveel Syrah. Bettane & Desseauve beschrijven Trévallon als "één van de beste truffelwijnen ter wereld!"

Domaine de Trévallon beschikt ook over een minuscule oplage witte wijn van uitzonderlijke kwaliteit: het is een prachtwijn geassembleerd uit Marsanne, Roussanne, Clairette, Chardonnay en Grenache Blanc.

De jaarlijks veranderende tekeningen op het etiket zijn van de hand van Eloi's vader, kunstenaar René Dürbach. Pablo Picasso was een vriend des huizes en peter van Eloi. Mevrouw Dürbach mocht ooit twee tapijten weven naar zijn beroemde Guernica. Met de opbrengst van de verkoop aan de Rockefellers, kocht de familie indertijd Trévallon. Ondertussen ziet u er één hangen in de vergaderzaal van Veiligheidsraad van de V.N.

Dürrbach

In 1973 dynamiteerde Eloi Dürbach de rots en bewerkte hij de grond rondom het familiaal huis in les Alpilles om er een wijngaard aan te planten. The rest is history: tien jaar later zou Domaine de Trévallon wereldberoemd worden. De jaarlijks veranderende tekeningen op het etiket zijn van de hand van Eloi's vader, kunstenaar René Dürbach. Pablo Picasso was een vriend des huizes en peter van Eloi. Mevrouw Dürbach mocht ooit twee tapijten weven naar zijn beroemde Guernica. Met de opbrengst van de verkoop aan de Rockefellers, kocht de familie indertijd Trévallon. Ondertussen ziet u er één hangen in de vergaderzaal van Veiligheidsraad van de V.N.