2016 Saint Joseph Les Capelets - Pierre Amadieu | € 14,50 (€ 17,55) |
| ||||||||||||||||||||||||||
IN DE PERS 89-91 Joe Czerwinski – robertparker.com (September 2018) Gigondas-based Pierre Amadieu has turned out a respectable 2016 Saint Joseph les Capelets. Notes of campfire and kiln-dried lumber mark the nose, but there's solid blueberry and raspberry fruit underneath in this medium to full-bodied wine. Hints of bitter chocolate and espresso creep in on the finish. Drink 2018-2022. 88 Jeb Dunnuck – jebsunnuck.com (September 2018) C’est un vin charmant, avec de jolis fruits rouges et noirs, des notes de violette, de poivre et de lavande, moyennement corsé, avec une texture légère mais savoureuse. Il n’est pas promis à une longue garde mais il offre beaucoup de plaisir. Pierre AmadieuVanaf 1929 maakte Pierre Amadieu wijn op de familiale wijngaard van 7 ha in Gigondas. Pas drie jaar later, in 1932, won hij al een gouden medaille op het Concours Agricole de Paris. Diezelfde zin voor excellentie zet zijn kleinzoon Pierre, samen met zijn oom Claude, vandaag verder in een geheel eigentijdse stijl: met een haast Bourgondische inslag streven ze naar elegantie en finesse in wijn. Overdadige extractive of zware wijnen zijn niet aan hen besteedt. Gedreven door de elegantie en kracht van hun wijnen en bewust van de noodzaak om hun prachtige terroirs op de hoogtes van Gigondas te vrijwaren, delen ze vandaag het resultaat van hun werk met levensgenieters wereldwijd. AmadieuPierre Amadieu en zijn oom Claude doen schitterend werk op prachtige terroirs in de streek van Gigondas. *** Guide des Vins Bettane+desseauve 2017 Le Guide Hachette des Vins 2017 **** Guide Dussert-Gerber des Vins 2017 |