2018 Cairanne Les Hautes Rives - Pierre Amadieu | € 9,75 (€ 11,80) |
| ||||||||||||||||||||||||||||
Les Hautes Rives kijken uit over de rivier de Ayques in de Noordelijke Rhône, omlijst door kliffen van mergel en grind. Grenache Noir, Mourvèdre en Syrah gedijen er tot de vendanges à la main. Je proeft dat met inzicht werd gevinifieerd: bramen, kersen en pruimpjes openen in het glas over heerlijke garrique en sous-bois. Dit is rond en evenwichtig, fijn en fris. Je doet zoals je wil maar wij genieten alvast van deze hartendief bij gekonfijte lamsschouder, couscous en groentjes van weleer… IN DE PERS 93 James Suckling - jamessuckling.com (Januari 2022) Very dense nose of licorice, tar and elderberry, but although this is a powerful and well-structured Southern Rhone red, it has wonderful freshness and dryness on the full-bodied palate. The firm structure becomes even more obvious at the long, focused and harmoniously dry finish. A classic GSM (grenache, syrah and mourvedre) Rhone blend. Drink or hold. 89-91 Joe Czerwinski – vinous.com (Oktober 2019) The 2018 Cairanne les Hautes Rives looks very promising, with its scents of cola, black cherries and spice. It's dark, earthy and supple, medium to full-bodied, rich and velvety. Drink 2020-2028. 89 James Molesworth - winespectator.com (November 2020) Direct, with fresh cherry and raspberry notes backed by a light graphite edge on the finish. Modest in scale, but shows good energy throughout. Grenache, Mourvèdre and Syrah. Drink now through 2021. *** John Livingstone-Learmonth - drinkrhone.com (Augustus 2020) Dark red; large, grilled bouquet, soaked red cherries or griottes, has a fat sunny outlook, a curve of ripeness, is typical Cairanne in that respect, with the slight refinement. The palate bears slightly peppery content, cooked red fruits, some dynamism in the tannins which are chewy, raw. This is the first bottling, is demanding, the next will have had some large barrel raising extra. It’s rugged, but genuine. Pierre AmadieuVanaf 1929 maakte Pierre Amadieu wijn op de familiale wijngaard van 7 ha in Gigondas. Pas drie jaar later, in 1932, won hij al een gouden medaille op het Concours Agricole de Paris. Diezelfde zin voor excellentie zet zijn kleinzoon Pierre, samen met zijn oom Claude, vandaag verder in een geheel eigentijdse stijl: met een haast Bourgondische inslag streven ze naar elegantie en finesse in wijn. Overdadige extractive of zware wijnen zijn niet aan hen besteedt. Gedreven door de elegantie en kracht van hun wijnen en bewust van de noodzaak om hun prachtige terroirs op de hoogtes van Gigondas te vrijwaren, delen ze vandaag het resultaat van hun werk met levensgenieters wereldwijd. AmadieuPierre Amadieu en zijn oom Claude doen schitterend werk op prachtige terroirs in de streek van Gigondas. *** Guide des Vins Bettane+desseauve 2017 Le Guide Hachette des Vins 2017 **** Guide Dussert-Gerber des Vins 2017 |