Gericht zoeken
 
Rood Bewaren

2017 Nuits St Georges 1er Cru Aux Thorey - Domaine de Montille

€ 63,00 (€ 76,23)

Millésime:2017
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Bewaren
Producent:Domaine de Montille
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Nuits
Score:NM 92-94
Foodpairing:Wit vlees, Milder wild, Wild met uitgesproken smaak, Andere lekkernijen, Stoofschotels met vlees
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Bio, Eindejaarsfeesten
Bio:ja


Nuits Saint Georges splitst zijn terroir in twee: ten Zuiden, in de richting van Premeaux, wordt geneigd naar ernstige wijnen. Het Noorden daarentegen doet meer denken aan Vosne Romanée, met zachte, geparfumeerde wijnen. Het is daar dat we deze lieu-dit Aux Thorey vinden, nabij Chaignots, op de weg naar Vosne. Domaine de Montille bewerkt er 0,73 hectare aan de voet van de helling, op kalk en mergel. Haast florale parfums maken de gelijkenis met Vosne-wijnen opmerkelijk. Geniet vanaf zo'n drie à vijf jaar bewaring van deze zachte, succulente wijn.

IN DE PERS

92-94 Neal Martin - vinous.com (Januari 2019)
The 2017 Nuits Saint-Georges Aux Thorey 1er Cru has two-thirds whole cluster fruit and matures in 40% new oak. It has a refined and quite backward bouquet that demands encouragement, light sous-bois and crushed limestone scents percolating through the red berry fruit. The palate is medium-bodied with sappy red fruit. A firm grip in the mouth with a light oyster shell influence defining what is a very detailed and persistent finish. Very good potential here - superb. Drink 2022-2040.

Domaine de Montille

Sinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne.