2019 Tavel Rosé La Gravinière - Pierre Amadieu | € 12,00 (€ 14,52) |
| ||||||||||||||||||||||||||
IN DE PERS *** John Livingstone-Learmonth - drinkrhone.com (Augustus 2020) Full, appealing red robe, its brightness handsome. The bouquet is replete, full of red berry fruits, a good summer mix of raspberry and strawberry, carries some of the vintage sweetness. The palate bears an intense level of red cherry, tangy, charry stone flavour, is decisive and very clear on the finish. It has a little developing still to do, and will emerge with a more open display in a few months. The fruit is under restraint, but well cut. It’s a serious Tavel, for boldly flavoured dishes. Pierre AmadieuVanaf 1929 maakte Pierre Amadieu wijn op de familiale wijngaard van 7 ha in Gigondas. Pas drie jaar later, in 1932, won hij al een gouden medaille op het Concours Agricole de Paris. Diezelfde zin voor excellentie zet zijn kleinzoon Pierre, samen met zijn oom Claude, vandaag verder in een geheel eigentijdse stijl: met een haast Bourgondische inslag streven ze naar elegantie en finesse in wijn. Overdadige extractive of zware wijnen zijn niet aan hen besteedt. Gedreven door de elegantie en kracht van hun wijnen en bewust van de noodzaak om hun prachtige terroirs op de hoogtes van Gigondas te vrijwaren, delen ze vandaag het resultaat van hun werk met levensgenieters wereldwijd. AmadieuPierre Amadieu en zijn oom Claude doen schitterend werk op prachtige terroirs in de streek van Gigondas. *** Guide des Vins Bettane+desseauve 2017 Le Guide Hachette des Vins 2017 **** Guide Dussert-Gerber des Vins 2017 |