Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2018 Vacqueyras - Réserve Particulière

€ 12,75 (€ 15,43)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Pierre Amadieu
Wijnstreek:Rhône - Côtes du Rhône
Score:WS 89
Foodpairing:Koude vleeswaren, Lamsvlees, Rundsvlees, Milder wild, Wild met uitgesproken smaak, Vlezige pasta, Stoofschotels met vlees, BBQ, Romige pasta, Kruidig
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Crowdpleasers


IN DE PERS

89 Jeb Dunnuck - jebdunnuck.com (Oktober 2020)
The 2018 Vacqueyras La Grangeliere is a total charmer, offering plenty of ripe strawberry and blackberry fruits intermixed with notes of spring flowers and spice. This gives way to a plump, Provençal, medium-bodied effort that displays the vintage’s forward, charming, delicious style. It’s ideal for enjoying over the coming 4-5 years, if not a little longer.

89-91 Jeb Dunnuck - jebdunnuck.com (September 2019)
Always a charmer, the 2018 Vacqueyras La Grangelière is no exception and has plenty of red and black fruits, savory herbs, and peppery notes as well as a medium-bodied, supple, textured style on the palate that’s going to drink great right from the gate.

89 James Molesworth - winespectator.com (November 2020)
Stylish, with singed sandalwood, sanguine and red tea notes weaving around a light-bodied core of red currant and cherry puree flavors. Drink now through 2021.

16/20 Richard Hemming - jancisrobinson.com (November 2019)
80% Grenache, 20% Syrah. Aged in old oak. Tank sample. Tasted blind. Well-defined red fruit with soft tannins and a slight iodine note on the finish. Reasonably light body gives this good drinkability.

Pierre Amadieu

Vanaf 1929 maakte Pierre Amadieu wijn op de familiale wijngaard van 7 ha in Gigondas. Pas drie jaar later, in 1932, won hij al een gouden medaille op het Concours Agricole de Paris. Diezelfde zin voor excellentie zet zijn kleinzoon Pierre, samen met zijn oom Claude, vandaag verder in een geheel eigentijdse stijl: met een haast Bourgondische inslag streven ze naar elegantie en finesse in wijn. Overdadige extractive of zware wijnen zijn niet aan hen besteedt. Gedreven door de elegantie en kracht van hun wijnen en bewust van de noodzaak om hun prachtige terroirs op de hoogtes van Gigondas te vrijwaren, delen ze vandaag het resultaat van hun werk met levensgenieters wereldwijd.

Amadieu

Pierre Amadieu en zijn oom Claude doen schitterend werk op prachtige terroirs in de streek van Gigondas.

*** Guide des Vins Bettane+desseauve 2017
Plus grand et probablement un des plus anciens de Gigondas, le domaine Pierre Amadieu dispose de parcelles à couper le souffle sur la Machotte, le Pas de l’Aigle et Romane entre autre. A 400m d’altitude, clairette et grenache sont cueillis à pleine maturité pour être longuement cuvés et affinés en foudres, dont certains dépassent le demi-siècle. Les autres appellations proposées sont soignées avec la même attention. Pierre Amadieu, l’actuel propriétaire est un des hommes les plus investis du village.

Le Guide Hachette des Vins 2017
Maison fondée en 1929 et restée familiale (Pierre Amadieu, installé en 1989, son oncle et ses cousins). Elle opère des sélections parcellaires pour son négoce et conduit deux propriétés : Grand Romane et La Machotte en AOC Gigondas, dont elle est le plus grand producteur avec 137 ha de vignes.

**** Guide Dussert-Gerber des Vins 2017
Le vignoble s’étend sur 137 ha dans le massif des Dentelles de Montmirail. Les vignes regroupées autour des bâtisses de la Romane et de la Machotte. Un bel espace préservé du Nord-Est de l’appellation, entouré de 200 ha de garrigues et de chênes verts. Les rendements sont naturellement limités. Chaque parcelle est vendangée manuellement à maturité.