Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2019 Ch. Caronne Sainte Gemme - Haut Médoc

€ 13,25 (€ 16,03)

Millésime:2019
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Caronne Sainte Gemme
Wijnstreek:Bordeaux - Médoc & Haut Médoc, Saint Estèphe, Pauillac, Saint Julien & Margaux
Specifiek:Aanbevolen
Foodpairing:Lamsvlees, Rundsvlees, Wit vlees, Milder wild, Andere lekkernijen, Stoofschotels met vlees, BBQ, Harde, sterk uitgesproken kazen
Smaakprofiel:Volmondig
Netto E.P./fl. excl. BTW € 13,25
Netto E.P./fl. incl. BTW € 16,03


Caronne Sainte Gemme

Château Caronne Sainte Gemme, gelegen te Saint Laurent, werd in 1900 aangekocht door Emile Borie, de voorouder van de huidige eigenaars. De wijngaard is 38 ha groot, op diepe "graves günziennes" en een substraat van ijzerhoudende zandsteen (meer klei in het Westen, zanderig in het Oosten). Op luchtfoto's herken je duidelijk het terroir dat herinnert aan een eiland en eigenlijk een uitloper is van het plateau van Saint Julien. Caronne ligt dan ook op een boogscheut van Gruaud Laroze en Lagrange in Saint Julien, waarvan het respectievelijk de kracht en de finesse deelt. 60% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot en 3% Petit Verdot. Hoge densiteit: 10.000 wijnstokken per hectare met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar.
Sinds 1999 is de werkwijze radicaal gemoderniseerd: er is méér vendange verte, de sélection parcellaire werd ingevoerd en de chais à barriques gerenoveerd. Caronne voert een élevage van 12 maand in 30% nieuwe eik. Het resultaat is een soepele, geconcentreerde en gepolijste wijn, wars van de rusticiteit van vervlogen dagen. De Cabernet Sauvignon levert nu meer rijpheid en concentratie dan voorheen.