Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2018 Bourgogne Pinot Noir - Domaine de Montille

€ 20,99 (€ 25,40)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine de Montille
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Score:NM 86-88
Specifiek:Aanbevolen
Nieuwe aanwinsten
Foodpairing:Andere lekkernijen, Koude vleeswaren, Milder wild, Rundsvlees, Stoofschotels met vlees, Wild met uitgesproken smaak, Wit vlees, Harde, sterk uitgesproken kazen, Vlezige pasta
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Bio
Bio:ja
Netto E.P./fl. excl. BTW € 20,99
Netto E.P./fl. incl. BTW € 25,40


Deze rode Bourgogne is afkomstig van een perceel van 1,83 hectare dat voor de helft in Volnay en de andere helft in Puligny Montrachet ligt. In Volnay is het nabij Les Longbois, op een boogscheut van Meursault. De andere helft is gelegen in het lager deel van Puligny Montrachet, les Esquinces. Hij wordt gemaakt met dezelfde zorg als de Premiers en Grands Crus en vertoont de stijl die het Domaine nastreeft, weliswaar met een groter accent op fruit, frisheid en toegankelijkheid. Zelfs jong is deze Bourgogne al bijzonder genietbaar. Zuiver en elegant.

IN DE PERS

86-88 Neal Martin - vinous.com (Januari 2020)
The 2018 Bourgogne Rouge contains a little more whole cluster this year and is matured in 5% new oak. It has a vibrant bouquet of crunchy blackberry and raspberry fruit. The palate is well balanced with chalky tannins and modest depth. Quite minerally in the mouth, leading to a vibrant finish. This is a lovely generic red Burgundy. Drink 2020-2026.

86-88 Wiliam Kelley - robertparker.com (Februari 2020)
The 2018 Bourgogne Rouge from de Montille offers up a pure and expressive bouquet of raspberries and cherries, framed by delicate soil tones, followed by a medium-bodied, succulent and fine-boned palate, youthfully chewy tannins asserting themselves on the finish. It was vinified with around 25% whole clusters and saw some 5% new oak.

Domaine de Montille

Domaine de Montille is genesteld in Volnay sinds het midden van de XVIIIde eeuw, en is eigenaar van zo'n 20 hectare, gecatalogeerd als Premiers en Grands Crus hoofdzakelijk in de Côte de Beaune, maar ook in de Côte de Nuits. Hubert de Montille is een legendarisch vigneron en advocaat die zijn leven lang vocht voor authentieke terroirwijnen en daarom zeer geliefd was tot ver buiten Bourgogne. Hij overleed eind 2014. Twee van zijn kinderen, Etienne en Alix, besturen het Domaine. Hun belangen zijn drieërlei, met Maison Deux Montille, nu simpelweg Maison de Montille, Château de Puligny Montrachet en Domaine de Montille. Dit laatste is wereldvermaard om de grote aromatische zuiverheid van zijn wijnen, hun fijne balans en ware elegantie. Ze brengen een authentieke uitdrukking van Bourgognewijn die zo "natuur-lijk" mogelijk wordt gemaakt en jaren bewaart. Deze wijnmakersfamilie oordeelt dat enkele de tijd een Grand Vin kan openbaren en vindt bewaarpotentieel dus immens belangrijk.