Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2018 Meursault Narvaux - Domaine Michelot

€ 37,00 (€ 44,77)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine Michelot
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Specifiek:Aanbevolen
Nieuwe aanwinsten
Foodpairing:Wit vlees, Witte vaste vis, Gerookte vis, Zalm, Risotto, Schaaldieren & Zeevruchten
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten
Netto E.P./fl. excl. BTW € 37,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 44,77


Sta je in deze Meursault Narvaux wijngaard, dan zie je de beste terroirs van Meursault om je heen: je grens aan Genevrières, je kijkt uit op Perrières, Charmes, Poruzot en Goutte d’Or. Narvaux kenmerkt zich door een net iets koelere ligging, maar wel op het zuiden, dus met volop zon en rijpe druiven. 
Domaine Michelot bewerkt er 80-jaar oude wijnstokken die vrijwel direct (50 cm) op de moederrots van harde kalksteen groeien. Dit resulteert in een evenwichtige, bijzonder minerale en uiterst fijne Meursault. Fermentatie op inox en rijping gedurende 18 maand op slechts 15% nieuwe eik benadrukt elegantie en frisheid, wars van vermoeiende houttoetsen of oxidatie. Hij zal bewaren, maar die neus van vuursteen, citroen, karamel en vanille lijkt nu al zo onweerstaanbaar, en die balans charmeert direct. U wordt vergeven als u nu al een griet beurre noisette of een Vacherin voor de ogen springen... aan tafel! 

Domaine Michelot

Domaine Michelot bestaat al zes generaties en produceert heerlijke Meursault. De huisstijl bestaat uit intense en verrukkelijke Meursault met oog voor immens genot vanaf (een latere) vrijgave en over de middellange termijn.

Mestre

Domaine Michelot bestaat al zes generaties. Sinds 1993 consolideerde schoonzoon Jean Francois Mestre vier familiale entiteiten tot één Domaine van 22 hectare, dat heerlijke Meursault produceert. Het is dus vrij uitgestrekt voor Bourgogne en voorzien van ruime en goed onderhouden kelders. Het is bovendien een bijzonder sympathieke familie met een pientere zin voor humor. Gelach hoor je altijd en overal, terwijl ze de best mogelijke wijn maken en dat mét animo! Vandaag is Nicolas Mestre de “dude” aan het roer. Met zijn coole haardos lijkt hij wel een hippe Kiwi winemaker. Dit is niet toevallig: hij leerde de knepen van het vak onder meer in Marlborough. Nicolas brengt vandaag fijnere en meer minerale wijnen, met meer remontage, minder pigeage en batonnage en minder nieuwe eik (gemiddeld 15%). Volgens hen moeten de wijnen mee evolueren met de hedendaagse eetgewoonten met minder boterige en vette gerechten.