Gericht zoeken
 
Wit Bewaren

2018 Corton Charlemagne Grand Cru - Domaine de Montille

€ 112,00 (€ 135,52)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Bewaren
Producent:Domaine de Montille
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Score:NM 92-94
Foodpairing:Wit vlees, Witte vaste vis, Gerookte vis, Zalm, Risotto
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Bio, Eindejaarsfeesten
Bio:ja


IN DE PERS

92-94 Neal Martin - vinous.com (Januari 2020)
The 2018 Corton-Charlemagne Grand Cru comes from a south-facing parcel and sees a little less new oak than the Chevalier-Montrachet. It has a more Zen-like bouquet than the Chevalier-Montrachet, which goes against type considering the vineyards in question. The lightly spiced palate is well balanced with a fine saline entry and good weight toward the lemongrass-tinged finish, which feels persistent and satisfying. Good potential. Drink 2023-2042.

91-93 William Kelley - robertparker.com (Februari 2020)
The 2018 Corton-Charlemagne Grand Cru wafts from the glass with notes of citrus oil, fresh pastry, peach and almond paste, followed by a medium to full-bodied, lively and enveloping palate that's quite supple and charming this year. This seems built to drink well in its youth.

Domaine de Montille

Sinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne.