Gericht zoeken
 
Rood Bewaren

2020 Ch. Barrail du Blanc - Saint Emilion GC

€ 14,50 (€ 17,55)

Millésime:2020
Formaat:75 cl
Verpakking:CB12
Aantal flessen :12
Type :Houten kist
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Bewaren
Producent:Barrail du Blanc
Wijnstreek:Bordeaux
Score:VD 91
Specifiek:Primeur
Netto E.P./fl. excl. BTW € 14,50
Netto E.P./fl. incl. BTW € 17,55
Primeur
Wij selecteerden deze wijn van de nieuwe oogst voor u. U kan hem reserveren aan een voordelige prijs terwijl hij rust op vat. Anderhalf jaar na de oogst wordt hij gebotteld, ingevoerd en bezorgd. Raadpleeg de specifieke verkoops- en leveringsvoorwaarden of lees meer over het primeur verkoopsysteem hier.


Vorst teisterde het geliefde Barrail du Blanc in 2017 en 2021, maar daar tussenin scoort deze Saint Emilion Grand Cru met de regelmaat van de klok in sappigheid en gulheid. Uiterst charmante zachtheid, fluwelen tannine, verkwikkende lichtvoetigheid maken dit ronduit onweerstaanbaar, zeker tegen deze zeer redelijke prijs. Excellent

Barrail du Blanc

Saint Sulpice de Faleyrens is de gemeente binnen de appellatie Saint Emilion, waar Barrail du Blanc zich bevindt. Dit normaal vrij bescheiden terroir zal u hier nochtans verbluffen, want deze piepkleine wijngaard van 3 hectare brengt met regelmaat tedere en gulle wijn die onmiddellijk weet te charmeren. Hij is spontaan, direct en verrukkelijk, maar bezit toch voldoende “greep”. Hij is jong genietbaar maar bezit bewaarpotentieel. Barrail du Blanc is eigenlijk het typevoorbeeld van de wijn waar we altijd op zoek naar zijn!