Gericht zoeken
 
Rood Bewaren

2020 Haut Bailly II - Pessac Léognan

€ 30,80 (€ 37,27)

Millésime:2020
Formaat:75 cl
Verpakking:CB6
Aantal flessen :6
Type :Houten kist
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Bewaren
Producent:Haut Bailly
Wijnstreek:Bordeaux
Score:VD 93
Specifiek:Primeur
Netto E.P./fl. excl. BTW € 30,80
Netto E.P./fl. incl. BTW € 37,27
Primeur
Wij selecteerden deze wijn van de nieuwe oogst voor u. U kan hem reserveren aan een voordelige prijs terwijl hij rust op vat. Anderhalf jaar na de oogst wordt hij gebotteld, ingevoerd en bezorgd. Raadpleeg de specifieke verkoops- en leveringsvoorwaarden of lees meer over het primeur verkoopsysteem hier.


Haut Bailly

Haut Bailly is een “essentiële” Pessac Léognan. Zijn wijnen markeren de proever volgens “l’esthétique à la française” die door dichter André Gide beschreven wordt als “rien de trop”. Omwille van dit classicisme herinnert Haut Bailly meer aan Haut Brion of La Mission dan aan Pape Clément of Smith Haut Lafitte. De wijngaard is een homogeen geheel van 30 hectare te Léognan, tien kilometer ten Zuiden van Bordeaux. Hij is beplant met 64% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 6% Cabernet Franc. Jaarlijks worden er zo’n 160.000 flessen geproduceerd.

Voorgaande eigenaars waren Firmin le Bailly, Laurent de Lafaurie, baron de Monbadon, Alcide Bellot des Minières en Jean Sanders. Haut Bailly was Belgisch tussen 1955 en 1998. Sindsdien behoort het toe aan Robert G. Wilmers die de M&T Bank dirigeert in Buffalo, New York. Zijn echtgenote Elisabeth is een française.

In de recentere wijnjaren 2005, 2006, 2008, 2009 en 2010, herkennen we de gebruikelijke elegantie, finesse en aromatische complexiteit maar het gebalder en intenser karakter is nieuw. We danken deze “tour de force” aan een meer beheerst rendement en het plukken op optimale rijpheid. Reeds sinds 1967 is er een tweede wijn, la Parde de Haut Bailly, en sinds 1987 zelfs een derde, een generieke Pessac Léognan. Die strengere selectie maakt van La Parde een even elegante en complexe wijn als de Haut Bailly van twintig jaar terug.

Sanders

Robert G. Wilmers bracht de kwaliteitswijnen van Haut Bailly op een hoger echelon. Véronique Sanders van Beek, de kleindochter van de vorige eigenaar, is hier in grote mate voor verantwoordelijk samen met de getalenteerde Gabriël Vialard.