Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2018 Wenzlau Family Vineyard Chardonnay - Racines

€ 66,00 (€ 79,86)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Score:AG 95
Specifiek:Exclusiviteiten
Kelderrestanten
Foodpairing:Wit vlees, Witte vaste vis, Gerookte vis, Zalm, Risotto, Schaaldieren & Zeevruchten
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten, Mirobolante Parkerscore, Wijnig
Netto E.P./fl. excl. BTW € 66,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 79,86
Stock3


Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse.
Wenzlau Vineyard is een single vineyard Chardonnay die biologisch wordt geleid. De site bestaat uit een dramatische helling net boven Santa Ynez River, tegeneover de befaamde Sanford & Benedict. De wijngaard is omgeven door Rita’s Crown, Mt. Carmel en Sea Smoke Vineyards.

IN DE PERS

95 Antonio Galloni – vinous.com (Augustus 2020)
The 2018 Chardonnay Wenzlau Family Vineyard speaks with tremendous authority. A wine of real direction and personality, the 2018 has so much going on. Pear, lemon confit, white flowers, crushed rocks and dried herbs are beautifully layered. The 2018 is incredibly nuanced, precise and deep, yet it remains especially sophisticated and polished. Drink 2021-2028.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld