Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2018 Sta. Rita Hills Chardonnay - Racines

€ 43,50 (€ 52,64)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Score:AG 91
Foodpairing:Wit vlees, Witte vaste vis, Gerookte vis, Zalm, Risotto, Schaaldieren & Zeevruchten
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten


Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse.
Het leeuwendeel van de gebruikte percelen in Santa Rita Hills vinden we op La Mesa en Wenzlau. La Mesa Vineyard, gelegen op de meest westelijke kant van Sta. Rita Hills, wordt gepacht aan Domaine de La Côte. Het perceel in Wenzlau Vineyard is eigendom van Racines. Het wordt omgeven door Rita’s Crown, Mt. Carmel en Sea Smoke Vineyards, op een stevige helling boven Santa Ynez River, tegenover het befaamde Sanford & Benedict.

IN DE PERS

91 Antonio Galloni – vinous.com (Augustus 2020)
The 2018 Chardonnay Sta. Rita Hills Cuvée is bright, airy and wonderfully perfumed. Ethereal and gracious, the 2018 lifts out of the glass with striking aromatic presence to match its chiseled, mid-weight personality. This is one of the more nervy, taut Chardonnays readers will come across in 2018, and yet there is lovely breadth that emerges with a bit of time in the glass. Hints of lemon confit, white flower and marzipan linger nicely on the close. Drink 2020-2026.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld