Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2018 Bentrock Vineyard Chardonnay - Racines

€ 72,00 (€ 87,12)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Score:AG 94
Specifiek:Aanbevolen
Exclusiviteiten
Nieuwe aanwinsten
Foodpairing:Gerookte vis, Zalm, Risotto, Schaaldieren & Zeevruchten
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten
Netto E.P./fl. excl. BTW € 72,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 87,12


IN DE PERS

94 Antonio Galloni – vinous.com (Augustus 2020)
The 2018 Chardonnay Bentrock from Racines is gorgeous. Rich, precise and translucent, the 2018 captures the essence of Bentrock in its nuanced personality. There is so much going on in the glass. Crushed rocks, mint, white pepper, pear and floral notes develop with air, but it is the wine's texture and overall feel that distinguish it. This is such a captivating Chardonnay. Drink 2020-2028.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld