Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2019 Bourgogne Pinot Noir - Domaine de Montille

€ 24,00 (€ 29,04)

Millésime:2019
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:nee
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine de Montille
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Score:RP 86-88
Foodpairing:Andere lekkernijen, Koude vleeswaren, Milder wild, Rundsvlees, Stoofschotels met vlees, Wild met uitgesproken smaak, Wit vlees, Harde, sterk uitgesproken kazen, Vlezige pasta
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Bio
Bio:ja


Deze rode Bourgogne is afkomstig van een perceel van 1,83 hectare dat voor de helft in Volnay en de andere helft in Puligny Montrachet ligt. In Volnay is het nabij Les Longbois, op een boogscheut van Meursault. De andere helft is gelegen in het lager deel van Puligny Montrachet, les Esquinces. Hij wordt gemaakt met dezelfde zorg als de Premiers en Grands Crus en vertoont de stijl die het Domaine nastreeft, weliswaar met een groter accent op fruit, frisheid en toegankelijkheid. Zelfs jong is deze Bourgogne al bijzonder genietbaar. Zuiver en elegant.

IN DE PERS
 
85-87 Neal Martin – vinous.com (December 2020)
The 2019 Bourgogne Rouge from the domaine includes one-third whole cluster fruit, unlike the Maison cuvée, which is completely destemmed. It has crisp dark berry fruit on the nose plus just a touch of Earl Grey. The palate is medium-bodied with crisp acidity, brighter and punchier than the Maison Bourgogne Rouge, and peppery on the finish. Drink 2021-2025.

Domaine de Montille

Sinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne.