Gericht zoeken
 

N.V. Racines Grand Reserve - Chardonnay

€ 55,00 (€ 66,55)

Millésime:N.V.
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Champagne & Schuimwijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Score:AG 94
Specifiek:Aanbevolen
Exclusiviteiten
Nieuwe aanwinsten
Foodpairing:Risotto
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Aperitief, Eindejaarsfeesten
Netto E.P./fl. excl. BTW € 55,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 66,55


Rodolphe Péters maakte zijn inaugurale Californische Blanc de Blancs Extra Brut in piepkleine oplage.
Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse.
De Racines Grand Reserve Chardonnay is dus een Blanc de Blanc (100% Chardonnay) méthode traditionnelle. De 2018 bevat 15% vin de réserve van 2017, en verenigt drie, diverse terroirs van Sta Rita Hills: Wenzlau Family, Sanford & Benedict en Bentrock. Deze diversiteit in bodemsamenstelling brengt ons elegante en expressieve wijnen met prachtige mineralité en lengte. De druiven werden manueel geplukt in kleine cagettes en zachtjes en traag geperst als vendange entière. De élevage sur latte nam 30 maand in beslag zonder filtratie. De oplage is uiterst confidentieel met slechts 353 kistjes of 4.230 flessen.

Alcoholgehalte: 12,5% vol
Dosage: 4.5 g/L (Extra Brut)
Bottled: May 2019
Disgorged: November 2021


IN DE WOORDEN VAN RODOLPHE PETERS
After more than fifteen years of consulting throughout the world and numerous partnership requests outside of France, the wines of Chardonnays and Pinot Noirs that I discovered from Santa Barbara, finally got me to select these magnificent terroirs in the Sta. Rita Hills to produce, for the first time, limited quantities of my own Sparklings within the Racines project.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld