2019 Saint Rose Pinot Noir - Racines | € 67,00 (€ 81,07) |
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse. Het fruit van Sainte Rose vinden we terug bij vier gereputeerde percelen: La Encantada, Domaine de la Cote, Sanford & Benedict en La Rinconada. Al deze sites liggen nabij Santa Rosa Road, of Sainte Rose in het Frans. Het succes van het millésime 2019 wordt perfect vertolkt. 50% vendange entière. Achttien maand élevage op barriques van 228 liter waarvan 25% nieuwe eik. 893 kistjes. 12,9% vol. IN DE PERS 94 Antonio Galloni - vinous.com The 2019 Pinot Noir Saint Rose a new wine in this lineup. The 2019 is a blend of the best barrels from Domaine de la Côte and La Encantada vineyards. Ripe red cherry, blood orange, spice, menthol and a good deal of savoriness from the 50% whole clusters are front and center. Pliant and creamy, the 2019 is so expressive today. A few years in bottle should help the tannins soften. Drink 2024-2034. 91 Allen Meadows - Burghound.com (April 2022) A slightly more deeply pitched nose blends similar fruit elements and more floral nuances. There is a bit more volume and mid-palate density to the attractively textured medium-bodied flavours that are a mix of seductiveness and punch, all wrapped in a sneaky long and equally refreshing finish. This is noticeably more complex and a wine that should repay mid-term keeping. Drink from 2026 onward. RacinesStart van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs. Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld |