Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2018 La Rinconada Vineyard Pinot Noir - Racines

€ 84,00 (€ 101,64)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Specifiek:Aanbevolen
Exclusiviteiten
Kelderrestanten
Foodpairing:Wit vlees, Milder wild, Wild met uitgesproken smaak, Andere lekkernijen, Stoofschotels met vlees
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten, Wijnig
Netto E.P./fl. excl. BTW € 84,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 101,64
Stock6


Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse.
Op het hoogst gelegen gedeelte van La Rinconada Vineyard, naast het befaamde Sanford & Benedict, vinden we diepe, sombere rotsbodems. De wijnstokken werden jaren terug door Richard Sanford meegebracht uit Mt. Eden in Northern California.

IN DE PERS

92+ Antonio Galloni – vinous.com (Augustus 2020)
The 2018 Pinot Noir La Rinconada is a very pretty, airy wine. Crushed rose petal, mint, sage, cedar and dried herbs give the Racines Rinconada a good deal of aromatic lift. This is an especially translucent style. Whole clusters are evident but not overdone. I would cellar the 2018 for at least a year or two, as it is a bit edgy and not totally put together just yet. Drink 2022-2030.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld