Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2018 Sanford & Benedict Vineyard Pinot Noir - Racines

€ 84,00 (€ 101,64)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Score:AG 95
Specifiek:Aanbevolen
Exclusiviteiten
Kelderrestanten
Foodpairing:Wit vlees, Milder wild, Wild met uitgesproken smaak, Andere lekkernijen, Stoofschotels met vlees
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten, Mirobolante Parkerscore, Wijnig
Netto E.P./fl. excl. BTW € 84,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 101,64
Stock4


Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse.
Het fruit van drie percelen van de befaamde historische Sanford & Benedict Vineyard werd verenigd. Twee van deze percelen werden 10 à 12 jaar terug aangeplant en verlenen de wijn zijn diepsombere kern. Het derde perceel is origineel aangeplant à franche de pied in 1971 en zorgt voor elegantie en "floral lift".

IN DE PERS

95 Antonio Galloni – vinous.com (Augustus 2020)
The 2018 Pinot Noir Sanford & Benedict is just stunning. Bright, translucent and exquisitely layered, the Sanford & Benedict is magical. All the elements come together in the glass. The purity of the flavors is striking, but everything about the 2018 works. Sweet red berry fruit, mint, spice, blood orange and rose petal all develop with a bit of air, but more than anything else, it is the wine's balance that is so compelling. Drink 2022-2033.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld