Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2019 Sta. Rita Hills Cuvée P.N. - Racines

€ 49,50 (€ 59,90)

Millésime:2019
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Score:AG 90
Specifiek:Aanbevolen
Exclusiviteiten
Foodpairing:Wit vlees, Milder wild, Wild met uitgesproken smaak, Andere lekkernijen, Stoofschotels met vlees
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten
Netto E.P./fl. excl. BTW € 49,50
Netto E.P./fl. incl. BTW € 59,90


Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse.
De wijngaarden op de Santa Rosa Road Corridor in Santa Rita Hills worden biologisch bewerkt. We vinden ze in La Mesa, La Encantada, La Rinconada & Sanford & Benedict met een bodemsamenstelling die variëert van zanderig en kleihoudend leem tot schalie. Het potentieel van deze wijn is groot.
De vinificatie gebeurt met 50% whole cluster en spontane gisting met foulage en pigeage en 17 maand élevage op barriques van 228 liter (15% nieuwe Franse eik). 3.152 kisten werden geproduceerd. 12,8% vol.

IN DE PERS

90 Antonio Galloni - vinous.com
The 2019 Pinot Noir Sta. Rita Hills is an attractive, ethereal wine. Sweet dried cherry, mint, tobacco and sage are some of the aromas and flavors that open in the glass. I would give this a few years in bottle to soften. This is an especially savory style of Pinot with plenty of aromatic presence, and the fruit pushed into the background.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld