Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2019 La Rinconada Vineyard - Racines

€ 84,00 (€ 101,64)

Millésime:2019
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Score:AG 96
Specifiek:Exclusiviteiten
Kelderrestanten
Foodpairing:Wit vlees, Milder wild, Wild met uitgesproken smaak, Andere lekkernijen, Stoofschotels met vlees
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten, Mirobolante Parkerscore, Wijnig
Netto E.P./fl. excl. BTW € 84,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 101,64
Stock10


Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse.
Op het hoogst gelegen gedeelte van La Rinconada Vineyard, naast het befaamde Sanford & Benedict, vinden we diepe, sombere rotsbodems. De wijnstokken werden jaren terug door Richard Sanford meegebracht uit Mt. Eden in Northern California.
De 2/3 vendange entière werd gevinifieerd met foulage en pigeage voor élevage in barriques van 228 liter (30% nieuwe eik) gedurende 19 maand voor botteling. 623 kistjes werden geproduceerd. 13,2% vol. Dit is een grandioze wijn...

IN DE PERS

96 Antonio Galloni - vinous.com
The 2019 Pinot Noir La Rinconada Vineyard is a heady, dazzling wine. The 100% whole clusters lend striking aromatic top notes that soar out of the glass. Sweet red cherry, sage, rose petal, blood orange and lavender give this beguiling, layered Pinot tons of complexity. Savory, wild and constantly changing in the glass, the Rinconada has so much to offer. This brilliant, captivating Pinot from Racines has so much to offer.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld