Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2019 Saint Aubin 1er Cru en Remilly - Domaine de Montille

€ 87,00 (€ 105,27)

Millésime:2019
Formaat:Magnum
Verpakking:CC3M
Aantal flessen :3
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Domaine de Montille
Wijnstreek:Bourgogne - Côte de Beaune
Score:RP 90-92
Specifiek:Kelderrestanten
Foodpairing:Witte vaste vis, Wit vlees
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Bio, Magnum
Bio:ja
Netto E.P./fl. excl. BTW € 87,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 105,27
Stock2


Sommige percelen zijn magisch gelegen... Hier grenzen we aan Montrachet, op het midden van de helling “en sortie de combe”. En Remilly is voluit zuidelijk georiënteerd, en gedijt op een ondiepe, met stenen bezaaide bodem; kortom, dit is beste cru in Saint Aubin (samen met Murgers des dents de chien). Aangenomen wordt dat de naam Remilly verwijst naar een Romeinse eigenaar, genaamd Romilius. Het perceel omvat 1,7 ha en een groot deel van de wijnstokken is zo’n 70 jaar oud. Het is een absoluut heerlijke wijn die het evenwicht houdt tussen vrijgevenheid (omwille van de Zuidelijke orientatie) en terughoudendheid (dank zij de mineraliteit van de bodemsamenstelling). Kortom: dit is een super witte wijn en één van onze grote favorieten!
 
IN DE PERS
 
90-92 Neal Martin – vinous.com (December 2020)
The 2019 Saint-Aubin En Remilly 1er Cru comes from a well-exposed south-facing vineyard on deep soils, the average vine age 35 years. It has a superb nose despite the slight reduction, offering crushed stone, petrichor and apple blossom and almost Loire-like in style. The palate is well balanced with a fine bead of acidity, very citric in style, and sour lemon toward the finish. Drink 2022-2032.

Domaine de Montille

Sinds 1730 kenden 9 generaties de Montille een bewogen geschiedenis. De twee jongste generaties breidden het Domaine weer uit tot 37 hectare (20 rood en 17 wit). De eigenzinnige bewaarwijnen van vader Hubert de Montille werden altijd al gesmaakt. Tegelijk bottelde deze advocaat, overleden in 2014, au Domaine zoals DRC, Roumier of Rousseau en hielp hij de grenzen van Grand Cru en Premier Cru uittekenen. Zoon Etienne innoveerde als eerste met biodynamie. Geïnspireerd door Alix en Jean-Marc Roulot, zijn zus en schoonbroer, bezorgde hij zijn witte wijnen fijnere zuren, lengte en precisie. De rode wijnen werden vlijtiger met meer vinificatie en grappe entière en minder koude pre-fermentatie en pigeage. Na vinificatie op vat verlengden ook de élevages. Vastberaden in zijn zoektocht naar karakter, stijl en structuur, sublimeert wijnmaker Brian Sieve de terroirs de Bourgogne.