Gericht zoeken
 
Wit op dronk

2011 Ch. Grand Village - Bordeaux Blanc

€ 13,60 (€ 16,46)

Millésime:2011
Formaat:75 cl
Verpakking:CC12
Aantal flessen :12
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:op dronk
Producent:Grand Village
Wijnstreek:Bordeaux
Foodpairing:Schaaldieren & Zeevruchten, Gerookte vis, Hors d'Oeuvres
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Crowdpleasers


Dit heerlijk assemblage van Sémillon en Sauvignon wordt enkel op cuve gevinifiëerd. Over de recente wijnjaren is het floraal palet van Grand Village Blanc altijd maar breder geworden. Het spectrum lijkt nu compleet! Dit is een heerlijk vibrante frisse witte Bordeaux! Er zijn gelegenheden in overvloed om ervan te genieten aan tafel bij visgerechten of simpelweg als verkwikkend aperitief.

2011: complexe neus met vooral citrus en acaciabloesem. Heerlijk fris en precies. De finale is dynamisch en evenwichtig. Een droog, verkwikkend en kruidig assemblage van Sauvignon en Sémillon, gemaakt door de legendarische wijnmakersfamilie Guinaudeau van Château Lafleur in Pomerol. Mensen die zo'n wijn maken "savent vivre"! Gebotteld begin april 2012. Dit is hét perfecte aperitief op warme dag. Het is een sympathieke witte, ideaal voor grotere bendes en feestelijkheden.

IN DE PERS

89 Ian D'Agata - vinous.com (Juli 2014)
Bright straw-yellow. Pungent, musky aromas of grapefruit, gooseberry, crushed stone, ginger and sage. Supple and dry, with bracing flavors of white peach, grapefruit, quinine and stone. Finishes round and smooth, with sneaky persistence and lingering, creamy nuances of white stone fruits and beeswax. Lovely wine.

Grand Village

Jane Anson - Top 10 affordable Bordeaux - decanter.com (28 december 2017) - Owned by the Guinaudeau family of Château Lafleur, this is becoming a don’t miss wine in the AOC Bordeaux appellation. In the family for centuries, it’s only been since 2000 that first Jacques and Sylvie Guinaudeau and now son Baptiste and daughter-in-law Julie have been in charge of the winemaking, employing their legendary attention to detail, with viticulture adapted not just to each plot but each plant. They also have their grapevine nursery for massal selction of vines up here. The red is a Bordeaux Supérieur, although the grapes are almost in Fronsac (located in the tiny village of Mouillac), and in most vintages is a blend of more than 90% Merlot with the rest Cabernet Franc, vinified in cement with around 30% new oak barrels (some from Château Lafleur, or used here before heading over to Lafleur). Plummy rich fruits, well balanced, more than punches above its weight price wise.

The white wines Grand Village Blanc and especially Les Champs Libre (although this last one may be creeping above my price ceiling for this list) are also seriously stunning.

Guinaudeau

Jacques en Sylvie Guinaudeau en nu hun zoon en schoondochter, Baptiste en Julie, staan aan het roer van Lafleur. In Pomerol staat deze legendarische wijngaard bekend als «le vignoble-jardin ». Lafleur is eigendom van hun familie sinds 1872, één jaar na de stichting van Vyncke-Daels…

Lafleur is een mythe en één van de allergrootste wijnen van Bordeaux. Hij is diep, intens, karaktervol en cerebraal. Omwille van zijn zeer beperkte productie (om en bij de duizend kistjes) is het cult- en knuffelgehalte bij verzamelaars wereldwijd bijzonder hoog. Naast Petrus heeft Lafleur waarschijnlijk het mooiste terroir van Pomerol, ook al rekent Lafleur voor 65% op Cabernet Franc om de droom werkelijkheid te maken; bij Petrus draait het om 100% Merlot. Samen brengen ze de allerbeste Pomerols en dat met de regelmaat van een klok.

Julie en Baptiste wonen op Lafleur, en Sylvie en Jacques op Grand Village in Mouillac nabij Fronsac (ze maken er een knappe rode en een vibrante witte Bordeaux). Op de weg tussen Grand Village en Lafleur startten ze in 2009 een nieuw avontuur met "G de Guinaudeau" die ze graag bestempelen als "een grote wijn in wording". Onlangs werkten ze zelfs met Sauvignon Blanc druivenstokken uit Sancerrre om een piepkleine productie witte wijn te maken die de naam kreeg « Les Champs Libres ».

Het mag tegenstrijdig lijken maar de familie Guinaudeau zijn perfectionisten met een laissez-faire attitude. Hun inborst en werkwijze toont hoe je het hoogste niveau kan bereiken van op drie verschillende terroirs.