Wijngids  -  Wijnproducenten

La Chablisienne

Sinds 1923, in Chablis in de Bourgogne, ligt het zorgvuldig werk van de wijnbouwers verenigd onder het banier La Chablisienne aan de oorsprong van vele grote wijnen. Die wijnen zijn afkomstig van een ware mozaïek van climats en openbaren pure minerale emoties.

Halverwege tussen Parijs en Beaune, is Chablis de aanzet van onze reis door de Bourgogne. De wijngaard van 6.800 hectare strekt zich uit over 20 gemeentes verdeeld over beide oevers van de rivier le Serein. Chablis is de belangrijkste bron van witte Bourgogne. De wijnen zijn afkomstig van de Chardonnay druif, die op de terroirs van Chablis tot een grootse en fijne uitdrukking komt.

La Chablisienne groepeert 300 wijnbouwers en vertegenwoordigt 25% van die wijngaard, zonder ook maar één iota in te leveren op vlak van kwaliteit; ze vervaardigen enkele van de allerbeste Chabliswijnen. Die reflecteren een uiterste zorg voor de wijngaarden en een passie voor een vinificatie die een eigenheid garandeert. Het is die subtiele verstandhouding tussen al die mensen die aan die wijnen hun zo gegeerde distinctie verlenen.

Neal Martin - robertparker.com (Augustus 2017) - La Chablisienne is the major cooperative in Chablis. That fact alone might put some people off their wines. It should not. The quality here is miles better than it was just a decade ago and while the entry level wines at village cru level appear to be compromised by the warmth of the growing season, once you broach the premier cru and grand crus, you might be surprised by the quality... La Chablisienne might not have the cachet of producers like Raveneau or Dauvissat; however, as an introduction to Chablis and as an introduction to some of its finest vineyards, this is a good place to start. So, well done to winemaker Vincent Bartement.

Mill.Omschrijving RP VerpakkingFormaat Stock Prijs excl. (incl.)    
     
Wit, op dronk 2017Chablis La PierreléeLa ChablisienneAG 88 CC1275 cl € 12,00 (€ 14,52) Info Bestel
Wit, op dronk 2016Chablis La PierreléeLa Chablisienne CC12/2Demie1€ 6,94 (€ 8,40) Info Bestel
Wit, op dronk 2017Chablis La PierreléeLa ChablisienneAG 88 CC12/2Demie € 6,94 (€ 8,40) Info Bestel
Wit, Op dronk maar met bewaarpotentieel 2017Chablis 1er Cru FourchaumeLa ChablisienneAG 93 CC675 cl € 22,50 (€ 27,23) Info Bestel


RoodRoséWitZoet
bewaarwijn bewaarwijn Roodbewaarwijn Rosébewaarwijn Witbewaarwijn Zoet
drinkklaar maar zal nog bewaren drinkklaar maar zal nog bewaren Rooddrinkklaar maar zal nog bewaren Rosédrinkklaar maar zal nog bewaren Witdrinkklaar maar zal nog bewaren Zoet
op dronk op dronk Roodop dronk Roséop dronk Witop dronk Zoet

Primeur

Primeur
Wij selecteerden deze wijn van de nieuwe oogst voor u. U kan hem reserveren aan een voordelige prijs terwijl hij rust op vat. Anderhalf jaar na de oogst wordt hij gebotteld, ingevoerd en bezorgd. Raadpleeg de specifieke verkoops- en leveringsvoorwaarden of lees meer over het primeur verkoopsysteem hier.