Wijngids  -  Wijnproducenten

Figeac

Figeac is “hot” na de wondermooie millésimes 2015, 2016 en 2018 en tijdens faraonische bouwwerken. Geen wonder: elke ware wijnliefhebber houdt ontzettend veel van Figeac.
Deze 1er Grand Cru Classé bezit de meest uitstrekte wijngaard van Saint Emilion. Om precies te zijn: 38,8245 ha, waarvan 35,8526 in productie. De aanplanting (37 jaar gemiddeld in 2018) is uitzonderlijk met zomaar eventjes 37% Cabernet Sauvignon, 28% Cabernet Franc en slechts 30% Merlot, op Graves peyresol en planosol aangeplant op 6.060 wijnstokken per hectare. Zo'n proportie Cabernet Sauvignon is uniek voor Saint Emilion. De drijfveer hiervoor is geologisch. Er wordt gewerkt volgens de principes van lutte raisonnée. Sorteertafels, éraflage en optische lasers worden ingezet. De élevage gebeurt in 100% nieuwe eik van zeven tonneliers.
De familie Manoncourt is eigenaar sinds 1892. Dames staan aan het hoofd: Madame Thierry Manoncourt en Madame Hortense Idoine Manoncourt. Wijnmaker Frédéric Faye (sinds 2002) en consulenten Michel Rolland en Thomas Duclos waarborgen de unieke Figeac stijl. Verwacht grootse wijnen in de komende jaren op Figeac. De schone slaapster kreeg de kus…
Er is ook een tweede wijn genaamd Petit Figeac.

Mill.Omschrijving RP VerpakkingFormaat Stock Prijs excl. (incl.)    
     
Rood, Bewaren 2018Ch. FigeacSaint Emilion 1er GCCJS 99 CB675 cl1€ 223,00 (€ 269,83) Info Bestel
Rood, Bewaren 2019Ch. FigeacSaint Emilion 1er GCCLPB 100 CB675 cl € 223,00 (€ 269,83) Info Bestel
Rood, Bewaren 2020Ch. FigeacSaint Emilion 1er GCCRP 100 CB675 cl € 223,00 (€ 269,83) Info Bestel


RoodRoséWitZoet
bewaarwijn bewaarwijn Roodbewaarwijn Rosébewaarwijn Witbewaarwijn Zoet
drinkklaar maar zal nog bewaren drinkklaar maar zal nog bewaren Rooddrinkklaar maar zal nog bewaren Rosédrinkklaar maar zal nog bewaren Witdrinkklaar maar zal nog bewaren Zoet
op dronk op dronk Roodop dronk Roséop dronk Witop dronk Zoet

Primeur

Primeur
Wij selecteerden deze wijn van de nieuwe oogst voor u. U kan hem reserveren aan een voordelige prijs terwijl hij rust op vat. Anderhalf jaar na de oogst wordt hij gebotteld, ingevoerd en bezorgd. Raadpleeg de specifieke verkoops- en leveringsvoorwaarden of lees meer over het primeur verkoopsysteem hier.