Wijngids  -  Wijnproducenten

Eglise Clinet

Denis Durantou maakt verbluffende wijnen. Zeker sinds zijn aantreden begin de jaren 1980, verdient het historisch vermaarde Eglise Clinet de talrijke accolades. Deze Pomerol behoort tot de meest succesvolle Bordeauxwijnen. Hij is herkenbaar, geparfumeerd, genuanceerd en bezit de structuur die essentieel is om over meerdere decennia plezier te verlenen. Blinde proeverijen van oudere jaargangen bewijzen dit ruimschoots. Grandioze wijnen ontbreken niet op Eglise Clinet en 1921, 1947 en 2005 ontvingen perfecte parkerscores.

Hij maakt de Grand Vin met 4,5 hectare Graves en klei naast de kerk van Pomerol. De druiven van deze veertig jaar oude wijnstokken (90% Merlot en 10% Cabernet Franc) doen hun werk. Denis mijdt overrijpheid en passeert nooit te laat. De vinificatie is traditioneel maar geïnspireerd.

Zijn tweede wijn "La Petite Eglise" bereikt eveneens een hoog kwaliteitsniveau. Deze 100% Merlot haalt hij voornamelijk op een zanderig perceel van 1,5 hectare naast La Grave.

Mill.Omschrijving RP VerpakkingFormaat Stock Prijs excl. (incl.)    
     
Rood, Bewaren 2022La Petite EglisePomerol VD 92-94 CB675 cl

Primeur

€ 47,00 (€ 56,87) Info Bestel


RoodRoséWitZoet
bewaarwijn bewaarwijn Roodbewaarwijn Rosébewaarwijn Witbewaarwijn Zoet
drinkklaar maar zal nog bewaren drinkklaar maar zal nog bewaren Rooddrinkklaar maar zal nog bewaren Rosédrinkklaar maar zal nog bewaren Witdrinkklaar maar zal nog bewaren Zoet
op dronk op dronk Roodop dronk Roséop dronk Witop dronk Zoet

Primeur

Primeur
Wij selecteerden deze wijn van de nieuwe oogst voor u. U kan hem reserveren aan een voordelige prijs terwijl hij rust op vat. Anderhalf jaar na de oogst wordt hij gebotteld, ingevoerd en bezorgd. Raadpleeg de specifieke verkoops- en leveringsvoorwaarden of lees meer over het primeur verkoopsysteem hier.