Wijngids  -  Wijnproducenten

de Fonbel

De familie Vauthier van Ausone bezit ook Château de Fonbel dat een charmante en vrij intense Saint Emilion levert tegen een vriendenprijs. De wijngaard omvat 16 hectare op een perceel dat er 19 telt ten Zuiden van Saint Emilion onder Ausone en Moulin Saint Georges nabij Monbousquet. Het terroir bestaat uit zanderige klei, graves en zand die gemiddeld zo’n 25 jaar geleden werd aangeplant met 70% Merlot, 16% Cabernet Sauvignon, 7% Petit Verdot en -zowaar- 7% Carmenère. Dit laatste curiosum wordt binnenkort misschien hergrift.

Mill.Omschrijving RP VerpakkingFormaat Stock Prijs excl. (incl.)    
     
Rood, Op dronk maar met bewaarpotentieel 2018Ch. de FonbelSaint Emilion GCAG 91 CC1275 cl € 19,75 (€ 23,90) Info Bestel


RoodRoséWitZoet
bewaarwijn bewaarwijn Roodbewaarwijn Rosébewaarwijn Witbewaarwijn Zoet
drinkklaar maar zal nog bewaren drinkklaar maar zal nog bewaren Rooddrinkklaar maar zal nog bewaren Rosédrinkklaar maar zal nog bewaren Witdrinkklaar maar zal nog bewaren Zoet
op dronk op dronk Roodop dronk Roséop dronk Witop dronk Zoet

Primeur

Primeur
Wij selecteerden deze wijn van de nieuwe oogst voor u. U kan hem reserveren aan een voordelige prijs terwijl hij rust op vat. Anderhalf jaar na de oogst wordt hij gebotteld, ingevoerd en bezorgd. Raadpleeg de specifieke verkoops- en leveringsvoorwaarden of lees meer over het primeur verkoopsysteem hier.