Op de westelijke vestingen van Saint Emilion kijkt Clos Fourtet uit op een uniek terroir van 19,66 hectare “argilo-calcaire” beplant met 87% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon en 3% Cabernet Franc (in double cordon de Royat) op een densiteit van 6.000 tot 9.000 wijnstokken per hectare. De wijngaard is gemiddeld 27 jaar. Een dunne laag klei op diepe kalkgronden is de basis van de glore van Clos Fourtet. De élevage gebeurt er in ondergrondse kelders die zich over 12 hectare uitstrekken. Zeker in de laatste wijnjaren is Clos Fourtet één van de meest betrouwbare en meest performante producenten van Saint Emilion. Aan de wieg staan de eigenaars Philippe en Matthieu Cuvelier en de consulenten Stéphane Derenoncourt en Jean-Claude Berrouet, de levende legende.
Rood | Rosé | Wit | Zoet | |
bewaarwijn | ||||
drinkklaar maar zal nog bewaren | ||||
op dronk | ||||
Primeur |
Primeur Wij selecteerden deze wijn van de nieuwe oogst voor u. U kan hem reserveren aan een voordelige prijs terwijl hij rust op vat. Anderhalf jaar na de oogst wordt hij gebotteld, ingevoerd en bezorgd. Raadpleeg de specifieke verkoops- en leveringsvoorwaarden of lees meer over het primeur verkoopsysteem hier. |