Wijngids  -  Wijnproducenten

Lynch Bages

Lynch Bages hoeft geen inleiding. Het is één van die wijnen die jaarlijks uw aankoop waard zijn.

Dit illuster Château bevindt zich ten Westen dan de Route du Vin (D2), onder het saai stadje Pauillac, op het toepasselijk genaamd “Plateau de Bages”. De wijngaard ligt halverwege tussen Lafite en Mouton in het Noorden, en tussen Latour en de twee Pichons in het Zuiden. Lynch Bages is een oud domein, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de XVIde Eeuw. Het Château draagt de naam van Thomas Lynch en zijn Ierse familie die het Château bezat in de XVIIde XVIIIde Eeuw. In 1855 werd Lynch Bages gecatalogeerd als Cinquième Grand Cru Classé, terwijl het vandaag eerder aanzien worden als Deuxième of Troisième Grand Cru Classé.
In 1939 kwam deze wijngaard van 100ha in de handen van Jean-Charles Cazes, de overgrootvader van de gelijknamige, actuele directeur. De familie is tot vandaag ook eigenaar van Les Ormes de Pez in Saint Estèphe. Jean-Michel Cazes deed het gehucht van Bages herleven met Café Lavinal en le Comptoir  d'Andréa die de namen van zijn twee grootmoeders dragen. Deze hyper moderne “productie-faciliteit” is van de hand van Didi Pei wiens vader de pyramide du Louvre bouwde. Glas en beton imponeren en zijn "le prolongement du geste technique, où la fonctionnalité et l’aisance au travail priment".
Als essentiële Pauillac levert Lynch Bages zeer consistente kwaliteit over de wijnjaren heen en een typische expressie van  Cabernet Sauvignon met zwart fruit, potlood en leder. Grote successen werden geboekt in 1952, 1953, 1955, 1957, 1959, 1961, 1962 en 1966. Sinds de jaren tachtig floreerde Lynch Bages opnieuw met 1989, 1990, 2000, 2009 en 2010 bijvoorbeeld. Sindsdien bevestigt Jean-Charles: The best is yet to come...
 

Mill.Omschrijving RP VerpakkingFormaat Stock Prijs excl. (incl.)    
     
Rood, Bewaren 2017Ch. Lynch BagesPauillac GCCJA 95 CB675 cl € 98,00 (€ 118,58) Info Bestel
Rood, Bewaren 2020Ch. Lynch BagesPauillac GCCVD 95 CB675 cl

Primeur

€ 104,00 (€ 125,84) Info Bestel


RoodRoséWitZoet
bewaarwijn bewaarwijn Roodbewaarwijn Rosébewaarwijn Witbewaarwijn Zoet
drinkklaar maar zal nog bewaren drinkklaar maar zal nog bewaren Rooddrinkklaar maar zal nog bewaren Rosédrinkklaar maar zal nog bewaren Witdrinkklaar maar zal nog bewaren Zoet
op dronk op dronk Roodop dronk Roséop dronk Witop dronk Zoet

Primeur

Primeur
Wij selecteerden deze wijn van de nieuwe oogst voor u. U kan hem reserveren aan een voordelige prijs terwijl hij rust op vat. Anderhalf jaar na de oogst wordt hij gebotteld, ingevoerd en bezorgd. Raadpleeg de specifieke verkoops- en leveringsvoorwaarden of lees meer over het primeur verkoopsysteem hier.