Gericht zoeken
 
Rood Op dronk maar met bewaarpotentieel

2014 Haut Roc Blanquant - Saint Emilion GC

€ 24,50 (€ 29,65)

Millésime:2014
Formaat:75 cl
Verpakking:CB6
Aantal flessen :6
Type :Houten kist
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Rode wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Bélair Monange
Wijnstreek:Bordeaux - Saint Emilion, Pomerol en Satellieten
Foodpairing:Andere lekkernijen, Rundsvlees, Lamsvlees, Milder wild
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Crowdpleasers
Netto E.P./fl. excl. BTW € 24,50
Netto E.P./fl. incl. BTW € 29,65


Bélair Monange produceert drie wijnen:

  • de Grand Vin (Premier Grand Cru Classé),
  • een tweede wijn (Annonce),
  • en er is nu ook een derde kans om te genieten van het fruit van dit magische terroir met Haut Roc Blanquant. Geniet van deze heerlijke, verfijnde en lichtvoetige Saint Emilion!

De naam Haut Roc Blanquant verwijst naar een historisch perceel van de wijngaard van Bélair Monange. Slechts een uiterst beperkt aantal flessen van deze derde wijn geproduceerd en dat sinds 2014. De stijl beoogt onmiddellijk genot, "charme et élégance". Of met andere woorden: de wijn vertolkt de verfijning van dit magische terroir van kalk en klei op het hoogste punt van Saint Emilion met gulle en jeugdige souplesse. U raadt het: Haut Roc Blanquant is hiermee een bijzonder dankbaar (en zeldzaam) gegeven. 90% Merlot en 10% Cabernet Franc met een élevage op 30% nieuwe eik.

Bélair Monange

Bélair Monange is één van de allermooiste terroirs van Saint Emilion, hoog op de helling naast Ausone. Generaties terug was Bélair aanzien als de betere van de twee en dit kan weer het geval worden. De nieuwe eigenaar, Edouard Moueix, leverde grote inspanningen sinds de aankoop in de zomer van 2008: de gebouwen werden gerehabiliteerd en een heraanplanting van de wijngaard werd gestart. Om dit mogelijk te maken werden Magdelaine en Bélair samengevoegd in 2012. Bélair werd Bélair Monange in eerbetoon aan de overgrootmoeder van de eigenaar, Mme Adèle Monange (1887-1972). Voortaan prijkt de Engel van Albrecht Dürer in rode inkt op het etiket.

Moueix

Als zoon van Christian en kleinzoon van Jean-Pierre, distingeert Edouard Moueix zich door de heropwaardering van één van de mooiste historische wijngaarden van Saint Emilion: Château Bélair Monange.