Gericht zoeken
 
Zoet op dronk

2019 Moscato d'Asti Cascinetta - Vietti

€ 12,75 (€ 15,43)

Millésime:2019
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Zoete witte wijn
Bewaarpotentieel:op dronk
Producent:Vietti
Wijnstreek:Piemonte - Piemonte
Specifiek:Kelderrestanten
Foodpairing:Fruitige desserts, Romige desserts, Desserts met chocolade
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Crowdpleasers, Relaxwijntjes, Dessert
Netto E.P./fl. excl. BTW € 12,75
Netto E.P./fl. incl. BTW € 15,43
Stock8


Een heel aparte, eigenwijze, zoete en sprankelende witte wijn op lage graad: niet meer dan 5,26%vol! Zoals ze bij Vietti zeggen: "It's for kids!" en bijzonder nuttig na een ernstige degustatie. De Moscato is afkomstig van een wijngaard in Castiglione Tinella die bijna 40 jaar oud is. Enkel de rijpste druiven worden gebruikt: eerst gekneusd, vervolgens geperst en daarna natuurlijk geklaard. De most wordt opgeslaan zonder sulfiet op lage temperatuur. Zo wordt spontane gisting voorkomen en blijft het geheel zoet. Voor de botteling wordt gist toegevoegd en wordt de temperatuur maar even opgevoerd naar 12-14°C. De alcoholische gisting gebeurt op inox cuves om natuurlijke CO2 te bewaren en wordt gestopt voor 5,5%vol bereikt wordt, opnieuw door een nieuwe afkoeling.

Een bleekgouden zonnestraal schijnt door het frizzante geheel. Intense aroma’s van perzik, rozenbloesem en gember lessen met een zacht en zoet karakter en herinneringen van frisse abrikoosjes. Schenk de Moscato d'Asti Cascinetta bij de aperitief, een pan-aziatische keuken en desserts zoals gebak, fruitige en romige desserts of blauwe kazen.

Vietti

Vietti is één van de allerbeste Cantina’s in Piemonte. Het is een familiale onderneming in een streek waar de mentaliteit goed aansluit bij de onze en die al generaties lang heerlijke wijnen maakt. Opgelet: ons enthousiasme voor deze exquise wijnen is besmettelijk!

Hard to go wrong with anything they make.
Antonio Galloni - vinousmedia.com

I have been purchasing Vietti wines since the 1971 vintage, and they never disappointed…
In top vintages, these big-styled Barolos easily last three decades or more.
Robert Parker Jr. - robertparker.com

Currado

If forced to inhabit a desert island that only served the wines of a single producer, I would want Luca Currado to be that supplier. He excels at everything he does from his castle perch at the heart of Castiglione Falletto.
Monica Larner - robertparker.com