Gericht zoeken
 
Wit op dronk

2018 Ch. Puy Boyrein - Graves

€ 8,75 (€ 10,59)

Millésime:2018
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:op dronk
Producent:Puy Boyrein
Wijnstreek:Bordeaux - Graves & Pessac Léognan
Specifiek:Aanbevolen
Foodpairing:Schaaldieren & Zeevruchten, Witte vaste vis, Gerookte vis, Hors d'Oeuvres, Vegetarisch, Harde, sterk uitgesproken kazen
Smaakprofiel:Medium
Gelegenheidswijnen:Crowdpleasers
Netto E.P./fl. excl. BTW € 8,75
Netto E.P./fl. incl. BTW € 10,59


De talentvolle Monsieur Médéville maakt in Roaillan een bovenmaatse witte Graves die vele duurdere Pessac Léognan in verlegenheid brengt. Wat is zijn geheim? Zijn acht hectare (beplant met 80% Sauvignon Blanc en 20% Sémillon) rusten op bijzonder hoogwaardige kleigronden doorspekt met Graves. Deze uiterst fijne Château Puy Boyrein wordt de ideale gezel voor uw feestelijke visgerechten tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode. Verfijning!

Puy Boyrein

Puy Boyrein is het beste Château van de gemeente Roaillan in de Graves, nabij de Sauternais. De gronden in deze gemeente zijn over het algemeen zanderig, maar Puy Boyrein (in het Noorden) is hierin uitzonderlijk, met kleigronden doorspekt met graves. De familie Médeville is eigenaar van deze wijngaard van 17 ha. 9 ha daarvan is beplant met rode druiven (45% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 20% Cabernet Franc) en 8 hectare wordt aangewend voor witte variëteiten (80% Sauvignon Blanc, 20% Sémillon).