Gericht zoeken
 
Wit Op dronk maar met bewaarpotentieel

2020 Bentrock Vineyard - Racines

€ 79,00 (€ 95,59)

Millésime:2020
Formaat:75 cl
Verpakking:CC6
Aantal flessen :6
Type :Karton
Verkrijgbaar per fles:ja
Categorie:Droge witte wijn
Bewaarpotentieel:Op dronk maar met bewaarpotentieel
Producent:Racines
Wijnstreek:Sta. Rita Hills
Score:AG 93
Specifiek:Aanbevolen
Nieuwe aanwinsten
Foodpairing:Wit vlees, Witte vaste vis, Gerookte vis, Zalm, Risotto
Smaakprofiel:Volmondig
Gelegenheidswijnen:Eindejaarsfeesten
Netto E.P./fl. excl. BTW € 79,00
Netto E.P./fl. incl. BTW € 95,59


IN DE PERS

94 Clive Pursehouse - Decanter.com (Augustus 2023)
The Chardonnays from Racines shine, and this bottling from Bentrock Vineyard stakes a claim for the Sta Rita Hills at a sweet spot for a Chablisenne minerality in the Golden State. The mineral precision from this wine is enthralling; aromatics of petrichor and smoked salt are followed by grilled lemon peel. The palate is a lean, thirst-slaking, hyper-focused mineral with crushed chalk, seaspray and lime leaf. Savoury flavours and citrus complement a mineral depth here, but those both take a back seat to the wine's sheer stony, briny brilliance. Drink 2023-2034.

93 Antonio Galloni - vinous.com (Augustus 2022)
The 2020 Chardonnay Bentrock Vineyard shows the crystalline purity and energy this site is known for, along with an extra kick of richness from the late-season heat that gives the Bentrock more early appeal than is typical. Lemon peel, white flowers, slate, crushed rocks and mint all run through this delineated, vibrant Chardonnay from Racines. Drink 2022-2028.

17+/20 Jancis Robinson - jancisrobinson.com (September 2023)
Full bottle 1,358 g. Putty nose with lots of stones and minerals. Really savoury! Fine-tuned with some salinity and a little bit more textured on the end than some of its stablemates. 13%. Drink 2024–2030.

Racines

Start van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.

De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs.

Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld