![]() | 2021 Wenzlau Family Vineyard - Racines | € 66,00 (€ 79,86) |
|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Racines is een samenwerking van twee Franse wijnhuizen: Etienne de Montille en Brian Sieve uit Bourgogne en Rodolphe Péters uit Champagne. Dit dreamteam maakt in het koel klimaat van Santa Rita Hills (Californië) een aantal artisanale Pinot Noir en Chardonnay met persoonlijkheid, zuiverheid en finesse. Wenzlau Vineyard is een single vineyard Chardonnay die biologisch wordt geleid. De site bestaat uit een dramatische helling net boven Santa Ynez River, tegeneover de befaamde Sanford & Benedict. De wijngaard is omgeven door Rita’s Crown, Mt. Carmel en Sea Smoke Vineyards. IN DE PERS 93+ Matthew Luczy - robertparker.com (Oktober 2024) The 2021 Chardonnay Wenzlau Vineyard offers a lovely combination of radiant mineral aromas against an elegantly waxy backdrop framed with mossy, savory accents. The palate shows lees-derived richness, pleasantly filling out its otherwise chalky, linear frame. This energy runs through the finish, adding rich, baked apple notes and additional decadence with further oxygen exposure, and I suspect it will develop additional layers and nuance with time in the bottle. Drink 2023-2031. In a significant development for the Sta. Rita Hills, Racines combines the expertise of Etienne de Montille, Brian Seave and Rodolphe Péters, representing the first major Burgundian/Champenois outpost in Santa Barbara County. Winemaker Ryan Hannaford completes the quartet responsible for these superb wines that have gradually become more tailored to the region. A singular highlight of the range is the Grand Reserve Sparkling, which exudes a clarity and refinement of mousse that is nearly unparalleled in California, making it one of the best expressions of domestic sparkling wine I have tasted. The Chardonnays are aged in barrel and finished in tank, resulting in chiseled, focused expressions. The Pinot Noirs employ high percentages of whole clusters and judicious new wood, combining a modern polish with confident but refined structures. Vineyard sources remain some of the region's best—including Sanford & Benedict, La Rinconada and Bentrock—and a 23-acre estate vineyard is underway, supplemented by a long-term lease at Wenzlau. RacinesStart van een nieuw verhaal op de 150ste verjaardag van Vyncke-Daels. Racines is een buitengewone samenwerking tussen Etienne de Montille en Rodolphe Péters, hun eerste buiten Bourgogne en Champagne, en Justin Willett in Santa Barbara in Californië. Hun gecombineerde kennis en zin voor terroir reveleert het koel, iconisch terroir van Sta. Rita Hills AVA.De jonge, getalenteerde Justin Willett maakt Pinot Noir en Chardonnay in Santa Barbara. Bourguignon Étienne de Montille bouwde Domaine de Montille uit tot 30 hectare in biodynamie met zijn legendarische vader Hubert de Montille. Zijn chef de cave Brian Sieve is afkomstig van Indianapolis en streeft met minimale interventie naar maximale terroirexpressie. Champenois Rodolphe Péters leidt als zesde generatie één van ’s werelds meest begeerlijke Champagnehuizen: Pierre Péters in de Côte des Blancs. Samen maken ze in Sta. Rita Hills elegante, verfijnde terroirwijnen. De vinificatie “en vendange entière” van volledige Pinot Noir-trossen verlenen tension aan deze elegante wijnen, intensiteit aan de smaakervaring en diepgang met bewaarpotentieel. Van op oude zeebeddingen, enkele mijlen van de Stille Oceaan, levert de Chardonnay energieke en precieze smaakprofielen die naast deze van de grote voorbeelden uit Bourgogne mogen prijken. De wijnen bevestigen wat velen vermoedden: dit wordt dé plek voor de meest elegante en gebalanceerde Chardonnay en Pinot Noir in de Nieuwe Wereld |